Exclusief voor abonnees

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence werd in z’n jeugd zwaar gepest: “Muziek is mijn redding geweest”

Duncan Laurence (25) is na zijn Songfestivaloverwinning een ware volksheld in Nederland. Een complete ommekeer na de pesterijen uit zijn jeugd. “Ik droeg een bril, had sproeten, er zat een spleetje tussen mijn tanden en ik was homo”, zegt hij. “Het ideale slachtoffer voor pestkoppen.”

Niet alleen de Nederlanders, ook veel Belgen juichten toen Duncan Laurence - echte naam Duncan de Moor - in Tel Aviv het Songfestival won met zijn zelfgeschreven nummer ‘Arcade’. Het was al 44 jaar geleden dat Nederland nog eens gewonnen had. Intussen reisde de zanger al naar Duitsland en Engeland en trad hij op in ‘The Voice’ bij ons. ‘Heel fijn om de Belgische fans eens te zien, want jullie hebben me ook veel punten gegeven’, aldus Duncan. ‘Ik sta ook al op nummer 2 in jullie hitparade, en daar ben ik heel dankbaar voor.’

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.