Exclusief voor abonnees

Songfestival ‘te gay’ voor Oost-Europa: na Montenegro bedankt ook Hongarije ervoor

De Oostenrijkse travestiet Conchita Wurst na de winst in het Songfestival in Kopenhagen.
reuters De Oostenrijkse travestiet Conchita Wurst na de winst in het Songfestival in Kopenhagen.
Steeds meer voormalige Oostbloklanden bedanken voor het Eurovisiesongfestival. Het ‘homo-festijn’ strookt niet met de conservatieve, christelijke waarden. Het past in een klimaat waarin holebi’s en transgenders als een plaag worden behandeld.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maudy van leeuwen

  Eurosong: decadent, schreeuwerig, vulgair, pc feestje van nobody´s. Te erg om naar blijven te kijken, alleen al zappent en naar de korte filmpjes tijdens het stemmen en het puntenuitdelen waar burenlandjes elkaar de meeste punten geven. Daarom kijken zo veel mensen het voor een gedeelte en dat er wellicht niets anders is op TV. Niet omdat het zo leuk of onderhoudend is. Het zal blijven bestaan en gepromoot worden omdat het diversiteit en de EU verheerlijkt.

 • Kristine Delacourt

  Ik moet er ook niets van hebben. Te vulgair en te politiek correct. Er zijn genoeg gay’s in de showbusiness die wel stijl en goede muziek hebben. Geen songfestival nodig.

 • Francis Smet

  Misschien moet men er terug een liedjesfestival van maken ipv carnaval ! En voor mij mogen ze gay of lesbisch of iets anders zijn zolang ze zich normaal gedragen. Maar tegenwoordig moet men blijkbaar opvallen en komt het muziekaspect maar op de derde plaats. Eerste plaats, opvallen - tweede plaats politiek- derde plaats muziek . Niet moeilijk dat er veel kijkers afhaken.

 • Patrick Van puymbroeck

  Groot gelijk lijkt meer een circus dan zang vraag me af op wat men zich baseert die drie laatste winners zang??? Verre van toch lijkt meer een ocmw voor compassie

 • raf peeters

  Ze hebben gelijk ,het begint zo stilaan TE te worden ,dat je zo geaard bent ok ,maar stop ermee het de wereld steeds weer op te dringen,beleef je geaardheid maar hou het binnenshuis.Overigens ,gaat hem al lang niet meer om beste lied ,een politiek spelletje met hun soms stupide punten toekennen.