Slow tv met Ruben Van Gucht is succes voor Canvas

Ruben Van Gucht (links) kreeg onder meer het gezelschap van Johan Museeuw.
BELGA Ruben Van Gucht (links) kreeg onder meer het gezelschap van Johan Museeuw.
De allereerste live slow tv-uitzending in Vlaanderen was een succes. Dat laat de VRT in een persbericht weten.  In 'Voor de Ronde' verkende sportjournalist Ruben Van Gucht, samen met een grote groep wielerliefhebbers, het parcours van de Ronde Van Vlaanderen.

Bijna een half miljoen Vlamingen keken vrijdag minstens tien minuten naar de allereerste live slow tv-uitzending in ons land. Wie gisteren naar Canvas keek, kreeg al een voorsmaakje van de Ronde Van Vlaanden die deze zondag plaatsvindt.

Ruben Van Gucht toonde wat hij als wielrenner in zijn mars had. Van bij de start kreeg de sportjounalist steun van verschillende wielertoeristen en zelfs oud-rondewinnaars. Op een bepaald moment groeide het peleton uit tot 150 sporters.

De drukst bekeken tijdsblokken vonden plaats tussen 9 uur en 12 uur en tussen 14 uur en 17 uur. Bij Canvas zijn ze vooral heel blij dat de zender en de wielerliefhebbers elkaar zo geweldig gevonden hebben met 'Voor de Ronde'. "We zijn opgetogen over het mobiliserend effect en de aandacht voor de recreatieve sport."