Andrea Constand was één van de vrouwen die Bill Cosby aanklaagden wegens seksueel misbruik.
Volledig scherm
Andrea Constand was één van de vrouwen die Bill Cosby aanklaagden wegens seksueel misbruik. © AP

Slachtoffer Bill Cosby verbreekt stilzwijgen met eerste interview op televisie: "Hij is een seksueel, gewelddadig roofdier”

CelebritiesAndrea Constand (48), één van de vrouwen die Bill Cosby (84) aanklaagden wegens seksueel misbruik, reageert dinsdag in een interview met NBC News voor het eerst op de vrijlating van de komiek twee maanden geleden. Cosby mocht de gevangenis verlaten nadat de hoogste rechter in de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn veroordeling nietig had verklaard.

 1. Vrouw en kinderen van Bill Cosby willen geld zien: “Ze zijn bang dat hij zijn fortuin zal spenderen aan het herstellen van zijn reputatie”
  PREMIUM
  Celebrities

  Vrouw en kinderen van Bill Cosby willen geld zien: “Ze zijn bang dat hij zijn fortuin zal spenderen aan het herstellen van zijn reputatie”

  Hij heeft bijna drie jaar in de cel gezeten, werd vorige maand vrijgelaten en is van plan zijn reputatie te herstellen, maar weinigen denken dat Bill Cosby (84) daarin zal slagen. Zelfs zijn eigen familie heeft grote twijfels en Cosby’s kinderen en vrouw eisen dat de man eerst voor hen met geld over de brug komt, vooraleer zijn fortuin te verkwisten aan een mediacampagne die toch nergens zal op uitdraaien.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. “Bill Cosby eist honderdduizenden dollars terug na onrechtmatige opsluiting”
  Celebrities

  “Bill Cosby eist honderddui­zen­den dollars terug na onrechtma­ti­ge opsluiting”

  Bill Cosby (83) is nu al twee weken lang weer op vrije voeten. De acteur zat een straf van 3 tot 10 jaar uit voor seksuele geweldpleging, maar dat werd door het Hooggerechtshof in Pennsylvania plots geannuleerd. Cosby lijkt echter niet van plan te zijn om nu geruisloos naar de achtergond te verdwijnen: zijn juridische team wil de staat Pennsylvania zelf aanklagen voor ‘onrechtmatige opsluiting’ en eist ‘honderdduizenden dollars’ terug als schadevergoeding.