Sinéad O'Connor wil geen contact meer met blanken: “Ze zijn walgelijk”

Sinéad O'Connor
Twitter Sinéad O'Connor
Sinead O’Connor wil geen tijd meer doorbrengen met blanke mensen. “Ze zijn walgelijk”, schrijft de 51-jarige Ierse zangeres op Twitter. Haar tweet schiet bij zowel gelovigen als niet-gelovigen in het verkeerde keelgat. 

“Het spijt me ontzettend. Wat ik nu ga zeggen is zodanig racistisch dat ik nooit gedacht had dat ik het over mijn lippen zou krijgen. Maar eerlijk, ik wil nooit meer tijd doorbrengen met blanke mensen (als dat tenminste de juiste term is om niet-moslims te omschrijven)”, klinkt het. “Geen moment langer, om welke reden dan ook. Ze zijn walgelijk.”

Shuhada’ Davitt

De ‘Nothing Compares 2U'-zangeres bekeerde zich eind vorige maand tot de islam en gaat voortaan als Shuhada’ Davitt door het leven, wat zoveel betekent als ‘martelaar’ en ‘getuige’. Haar uitspattingen op Twitter leveren haar evenwel niet veel steun op van haar volgers. Zowel moslims als niet-moslims reageren verbolgen. “Goede en slechte mensen vind je overal, dit staat los van religie of geloofsbelijdenis”, schrijft iemand. “Niemand is ‘walgelijk’ op basis van etniciteit", reageert nog iemand.  

Maar dat hield de zangeres niet tegen om nog een stapje verder te gaan. “Interessant om te zien of Twitter dit gaat bannen terwijl mensen als Trump en Milbank een wereldwijd platform krijgen voor hun satanistische praat”, reageerde ze verbitterd. “Vergeef me, soms heeft de Heer gewoon mensen nodig die het vuile werk doen.” 

Ongeloofwaardig

Echt geloofwaardig komt O’Connor al lang niet meer over. Vorig jaar liet ze zich nog omdopen tot Magda Davitt omdat ze zich bekeerd had tot het katholieke geloof. Eind jaren 90 was ze dan weer priester binnen de orthodoxe kerk. Maar nu is ze dus moslima. “Alle scripties leiden terug tot de islam, wat alle andere overbodig maakt”, zei ze daarover. Op Twitter veranderde ze ook haar profielfoto naar een zwarte achtergrond met de tekst ‘Een hoofddoek dragen: gewoon doen’. Ze postte eveneens een video waarin ze een islamitisch gebed zingt.
408 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emile De Smedt

  Heef dat mensje zich goed bekeken in spiegel.Halloween is voorbij en ze is er nog

 • BERT VAN ELST

  wie wil er nog een cd van haar?

 • René Schoeters

  Perfecte aanwinst voor radicale moslims!

 • marc meulenberghs

  Dat is dan wederzijds....

 • SAM Bedfort

  Tarik Akan, ze noemt de miljoenen mensen die haar rijk gemaakt hebben walgelijk.