Sinéad O'Connor wil een 'ontslagbrief' van de paus: "Misschien wil Kanye dan met mij samenwerken"

FILE - In this Oct. 5, 2014 file photo, Irish singer Sinead O'Connor performs during the Italian State RAI TV program "Che Tempo che Fa", in Milan, Italy. Police in suburban Chicago have put out a well-being check for the Irish singer. Wilmette police released a statement Monday, May 16, 2016, saying O'Connor reportedly left the area for a bicycle ride at 6 a.m. Sunday and hasn't returned. (AP Photo/Antonio Calanni, File)
AP FILE - In this Oct. 5, 2014 file photo, Irish singer Sinead O'Connor performs during the Italian State RAI TV program "Che Tempo che Fa", in Milan, Italy. Police in suburban Chicago have put out a well-being check for the Irish singer. Wilmette police released a statement Monday, May 16, 2016, saying O'Connor reportedly left the area for a bicycle ride at 6 a.m. Sunday and hasn't returned. (AP Photo/Antonio Calanni, File)
Sinéad O'Connor heeft paus Franciscus gevraagd om haar een officieel excommunicatiecertificaat te overhandigen, zodat ze het kan gebruiken om rappers over te halen om met haar samen te werken. Volgens haar zou dat haar erg 'cool' doen lijken.

De Ierse zangeres werd in 2013 geëxcommuniceerd door paus Benedictus, waardoor ze officieel geen lid meer is van de katholieke kerk, maar zegt daar nooit een officieel bewijs van te hebben gekregen. Ze vraagt nu aan de huidige kerkvorst om een 'ontslagbrief' voor haar mee te nemen wanneer hij binnenkort Ierland bezoekt.

"Ik heb het Vaticaan meerdere malen om een certificaat gevraagd dat ik dan met trots aan mijn kleinkinderen kan tonen om te bewijzen dat Ratzinger (paus Benedictus) en zijn voorganger (paus Johannes Paulus II) mij excommuniceerden", schrijft ze in een open brief aan Franciscus. "Kunt u alstublieft regelen dat het wordt meegebracht in het vliegtuig en misschien gepresenteerd wordt aan mij?"

Coolste in de muziekindustrie

De Nothing Compares 2 U-zangeres hoopt dat het certificaat haar zal helpen om in de smaak te vallen bij rappers om samen muziek te maken. "Alle muzikanten zijn op zoek naar de Parental Advisory Sticker (een waarschuwing voor grof taalgebruik) - het is het coolste in de muziekindustrie", grapt ze. "Maar een excommunicatiecertificaat zou 2Pac eruit laten zien als (de Ierse easy-listeningzanger) Daniel O' Donnell", aldus O'Connor. "Misschien wil Kanye dan wel muziek met mij maken."

Sinéad, die haar naam intussen veranderd heeft naar Magda Davitt, werd in 2013 uit de kerk gezet nadat ze de paus meermaals schoffeerde. Zo scheurde ze in 1992 een foto van Johannes Paulus II in stukken op de Amerikaanse televisie en sprak openlijk over haar twee abortussen. De druppel kwam er in 1999, toen ze zich tot priester liet wijden in de Latin Tridentine Church, een rooms-katholieke splintergroepering. Ze zou daarvoor 200.000 dollar betaald hebben.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jo Van Caenegem

  Ik heb een zwak voor haar...kan niet oordelen.

 • Marc Vlecken

  Ze komt tegenwoordig meer in het nieuws omwille van haar eigenaardig gedrag dan omwille van haar muziek. Jammer, want ze heeft een prachtige stem.

 • Yvan Lissens

  Als ze op haar 51ste nog zulke onnozele praat moet verkopen om nog aan de bak te komen, dan is het al erg gesteld. Dat ze niet gelovig is, dat is haar zaak. Zelf ben ik ook niet gelovig, maar heb respect voor de mensen die wel geloven. Als je financieel winst wil maken door iemands geloof te ridiculiseren, dan is er iets niet juist in de bovenkamer, of is het de "basse-classe" die komt bovendrijven

 • Jef Heffens

  Zo knettergek is die nu ook niet.

 • WILLY ZACHEL

  Dat wijfi is knettergek wie daar nog gaat naar kijken of luisteren is nog gekker !