Silvy De Bie gaat op boksreis naar Thailand en jij kan mee: "Thaiboksen op muziek van Sylver? Da's een idee"

RV
Er schuilt een ninja in Silvy De Bie (38) en die laat ze deze zomer helemaal los. De zangeres gaat een boksreis in Thailand organiseren, samen met haar personal coach en 'Expeditie Robinson'-kandidate Lesley Dada (36). "Thaiboksen is het beste antistressmiddel."

Silvy traint nu iets meer dan drie jaar bij Lesley, die zelf nog twee keer wereldkampioen thaiboksen was in 2007 en 2008, en heeft de smaak volledig te pakken. Wekelijks trekt ze twee keer haar bokshandschoenen aan om een uurtje alle frustraties uit haar lichaam te kloppen. "Best vermoeiend, want je gebruikt al je spieren", zegt ze. "In het begin was ik nog een sukkeltje. Niet dat ik nu al een professional ben, maar het lukt mij aardig." Volgens haar personal coach is Silvy zelfs al getransformeerd in een kleine, blonde ninja. "Ik smijt mij wel helemaal, ja", lacht ze. "Maar het is niet dat ik competitief train en op Lesley moet kloppen, hé. Het blijft op kussens, gelukkig maar. (lacht)"

Een tijdje geleden moest Silvy stoppen met trainen door een knieblessure - niet afkomstig van het boksen. "Een half jaar heb ik daarmee gesukkeld en daarna had ik wéér pech. Er waren kristalletjes in mijn hoofd losgekomen en die zijn tegen mijn evenwichtsorgaan gaan drukken, waardoor ik heel draaierig werd. Niets ernstigs, wel vervelend."

4 uur training per dag

Intussen staat Silvy weer in de ring. Meer zelfs, van 18 tot 27 september gaat ze op thaiboksreis in - waar kan het ook anders - Thailand. "Iedereen die wil en een algemene basisconditie heeft, kan meegaan", zegt ze. Maar je moet snel zijn, want er zijn maar 12 plaatsen. Haar personal coach Lesley organiseert de reis en zorgt dagelijks voor twee trainingen van twee uur, 's ochtends en 's avonds. "We gaan onder meer trainen in thaiboksscholen in Bangkok, Phuket en Krabi. Plaatsen waar je anders nooit zomaar binnen geraakt", zegt  Lesley. "En we gaan ook trainen met échte Thaise kampioenen, zoals huidig wereldkampioen Janice Lyn." Sylvie zal meetrainen en zorgt daarnaast voor entertainment. Op haar muziek? "Da's nog eens een idee! Ik zal wat schijfjes van Sylver meenemen, ofwel zing ik zelf ter plekke. Dat zien we nog wel."

Wie schrik heeft dat deze thaiboksreis een te grote inspanning wordt: volgens de twee dames is het wel degelijk een ontspannende reis. "Naast de trainingen kan je Thailand verkennen en genieten van de prachtige stranden en de cultuur. En dan heb je het lekkere eten nog", zegt Silvy glunderend.

Op overdrivesports.be vind je meer info.