Johnny Rotten
Volledig scherm
Johnny Rotten © ISOPIX

Sex Pistols in de clinch: gitarist en drummer klagen frontman Johnny Rotten aan

MuziekDe Sex Pistols zitten verstrikt in een bittere juridische strijd over muziekrechten. Gitarist Steve Jones en drummer Paul Cook klagen zanger John Lydon aan voor het Britse Hooggerechtshof. Er komt een tv-reeks over de punkband aan, maar Lydon - ook bekend als frontman Johnny Rotten - weigert toestemming te geven om daarin nummer van de Pistols te gebruiken. De reeks is geïnspireerd op een boek met de memoires van Steve Jones en daarin beschrijft de gitarist de zanger als een “vervelende kleine snotaap.”

10 reacties

 • Marc Huyghe

  1 jaar geleden
  Tijden en mensen veranderen. Eerst tegen alles en nu voor alles, zeer jammer dat het hoedje naar de wind zetten o zo menselijk is.
 • Jozua Van Langenhove

  1 jaar geleden
  Hun muziek zorgde voor veel verderf onder de jeugd. Hoogstaand kan je niet noemen. Hadden ze enkele goede politieke standpunten? Jazeker, enkel is het verkeerd aangepakt en waren ze slechts een kortstondige hype. Als het een goede band was hadden ze veel langer bestaan.
 • Carmen De Gussem

  1 jaar geleden
  Brol die niet deftig kon spelen en helemaal geen manieren hadden! Over zo iets moeten ze zeker geen series maken! Het was vroeger al beneden alle peil en nu willen 2 van die nietsnutten nog eens cashen!
 • Jozef Vermeulen

  1 jaar geleden
  Ze waren gewoon een boysband van hun tijd. Alles aan hen was nep.
 • Gino Van Laetem

  1 jaar geleden
  Alles wat ze ooit verwensten grijpen ze nu aan om elkaar dwars te liggen. Zielig...de wereld is inderdaad ziek en zij ook.