Sergio over de Bart De Pauw-affaire: “Hij is te hard aangepakt”

Sergio
ISOPIX Sergio
Sergio Quisquater (53) heeft zich uitgesproken over de affaire rond Bart De Pauw. De zanger vindt dat de televisiepresentator te hard is aangepakt na de beschuldigingen. Dat vertelt hij in Humo.

“Ik vind dat Bart De Pauw te hard is aangepakt”, zegt Sergio in Humo. “Er zijn er die veel ergere dingen hebben gedaan, maar die niet aan de schandpaal zijn genageld. Ik ga geen namen noemen, maar ik heb in mijn tijd wel meer programmamakers en bazen van productiehuizen gekend die misbruik maakten van hun macht over presentatrices. Trouwens, het fijne van de zaak-Bart De Pauw weten we nog altijd niet.”

De zanger kan zich weleens ergeren aan alle #metoo-praktijken. “Al die #MeToo-toestanden van tegenwoordig: zaken van ik weet niet hoe lang geleden worden opgerakeld, hoe belachelijk is dat? Tom Barman moest zich verantwoorden omdat hij vijftien jaar geleden eens met een stuk in zijn kraag aan een meisje had gevraagd of ze hem geen pijpke wilde zetten. Jongens, waar zijn we mee bezig?”

Homo

Zelf beweert de zanger zuiver op de graad te zijn wat zulke wantoestanden betreft. “Ik ben heel zuiver op de graat, ik ben al 35 jaar bij Sophie”, vertelt hij. “Op een buitenstaander kan mijn manier van doen weleens overkomen als geflirt, maar het is niet meer dan wat machogedoe om te lachen.” Daar heeft Quisquater nog een leuke anekdote over. Eén keer zat ik met twee vrouwen op café die flirterig begonnen te doen. Ik zeg: ‘Kunnen jullie een geheim bewaren?’ - ‘Jaja, natuurlijk.’ - ‘Maar beloof je dat je het tegen niemand zult zeggen?’ - ‘Geen probleem, Sergio, wij zwijgen als het graf.’ - ‘Wel, eigenlijk ben ik een homo.’ Je had hun gezicht moeten zien. ‘Jij? Maar jij bent toch getrouwd?’ - ‘Welja, maar dat is maar voor de kinderen. Ik heb eigenlijk al 22 jaar een relatie met Robert.’ Nog geen twee dagen later krijg ik telefoon van mijn ma: ‘Jongen, ben jij homo?’ Een vrouw kan niet zwijgen, hè.”

Het hele artikel uit Humo kan je hier lezen.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peggie Van Audenhove

  Piet Devlieger: Bart De Pauw zijn goede naam en carrière zijn volledig om zeep, dit zonder enig onderzoek of bewijs, meteen na de vermeende geruchten. Wat is er gebeurd met 'onschuldig tot het tegendeel is bewezen?' Die man zijn carrière moest eraan, zoveel is duidelijk. En zelfs al heeft hij met vrouwen geflirt of grenzen overschreden, hij zal zeker niet de enige zijn of de ergste. Dan moeten ze allemaal gestraft worden, niet enkel hier en daar er eentje uitpikken en aan de schandpaal nagelen.

 • Lieven De Potter

  Ik vraag me af waarom Bart De Pauw eens niet bij VTM gaat aankloppen. Ik mis zijn programma's

 • piet devlieger

  Hoezo is Bart De Pauw te hard aangepakt ? Hij is (nog) niet aangepakt.

 • willy zachel

  Ergens heeft hij gelijk

 • Toon Schouteden

  Het wordt tijd dat er eens een kerel "#mento" opent en hier elk wicht dat halfnaakt over straat loopt te kijk zet op internet. Wij mannen moeten ook veel ondergaan van het andere geslacht, maar zijn niet zo kleinzielig en kunnen dingen wel in hun context zien. Dit in tegenstelling tot het zogenoemde "sterkere" geslacht wat de dames pretenderen te zijn.