Sergio Herman geplaagd door angstaanvallen: “Ik kan opeens in huilen uitbarsten”

Joel Hoylaerts / Photonews
Sergio Herman (48) heeft een heftige periode achter de rug. De chef-kok verloor in 2017 zijn zoontje Josha voor de geboorte en dat valt hem nog steeds erg zwaar. Herman vertelt in Volkskrant Magazine dat hij hulp zoekt in therapie, omdat hij geplaagd wordt door angstaanvallen.

“Twee jaar geleden verloren we een kind, Josha, vlak voor de geboorte. Twee maanden daarna overleed mijn vader, 69 pas, de man van wie ik alles heb geleerd”, zegt Herman. “Nu kan ik er normaal over praten, maar ik kan ook opeens in huilen uitbarsten. Sindsdien houdt de dood me bezig. Soms krijg ik midden in de nacht angstaanvallen. Ik ben daarvoor in therapie, dat durf ik gerust te zeggen.”

Volgens Sergio was het zijn vrouw Ellemieke Vermolen die graag een derde kind wilde. En dat wilde de chef-kok haar graag kunnen geven. “Ik zei een keer tegen haar, ik weet niet meer waarom: ‘Je moet het lot niet tarten.’ Het is misgegaan. Ik zeg niet dat dit aan mijn woorden lag, maar ik heb altijd een stemmetje in me dat ik probeer te volgen. Is dat geloof in mezelf? Bijgeloof? Ik weet het niet.”

Herman en Vermolen hebben samen drie kinderen. Daarnaast heeft Sergio er twee uit zijn vorige relatie.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • annie laureys

  Weet, Sergio , dat er zovele mensen zijn die miserie meemaken door het verlies van geliefden, en...het leven gaat voort , kop op man , wees sterk , je kan het

 • Els Wyndaele

  Veel moed van een lotgenoot en hopelijk vind je steun in de therapie !

 • Lindsey Clauw

  Normaal na alles wat hij heeft meegemaakt. Sterkte Sergio

 • Els Wyndaele

  Door stressvolle zaken zoals de dood van een kind en vader raakt men nogal eens in een doolhof van emoties dat op zich is heel normaal . Bij niet verwerking kan dit leiden tot angstaanjagende gevoelens ....en hyperventilatie . Sergio is zeker een hoogsensitieve persoonlijkheid en dan komt alles harder binnen .En dat mag .Het enige is tijd menen voor zichzelf en stress vermijden Veel moed Sergio ....ge bent zeker niet alleen hoor . Het wordt weer beter .....

 • Philomena Vanderweyen

  Eens breekt de veer Sergio,dat geld voor iedereen,wens je heel veel sterkte en hoop dat je uw verdriet op een goede manier gaat kunnen verwerken.