Sergio Herman doet er nog een restaurantje én een tv-reeks bij: “Als ik kook met rog, moet die vis er eigenlijk zélf vrolijk van worden”

Sergio Herman doet in zijn zwart T-shirt en broek denken aan een ninja - één op rust, weliswaar: ongeschoren, groeven om de ogen, beginnend buikje.
Joel Hoylaerts / Photonews Sergio Herman doet in zijn zwart T-shirt en broek denken aan een ninja - één op rust, weliswaar: ongeschoren, groeven om de ogen, beginnend buikje.
Sergio Herman (48) stopt nooit. In Cadzand heeft hij naast restaurant Pure C en brasserie AIRrepublic nu ook een bar waar je terechtkan voor Japanse hapjes: Blueness. Die is al een maand of drie open. Toch nodigt hij nu pas de pers uit. "Omdat we d'r nu helemaal klaar voor zijn. Ik begin liever een beetje onder de radar." Achter de tattoos en de wilde dadendrang schuilt er een voorzichtige zakenman - en een onverbeterlijke perfectionist.

In het Japans aandoende decor van Blueness doet Sergio Herman in zijn zwarte T-shirt en zwarte katoenen broek denken aan een ninja. Maar dan wel één op rust: ongeschoren, groeven om de ogen, een beginnend buikje. Stilzitten was er voor Herman de voorbije maanden nochtans niet bij. In Gent ging een Frites Atelier open, in Brussel staat er één in de steigers, hij plant nog een Italiaanse bar in Cadzand, heeft een nieuw kookboek uit en is voor tv aan het werken.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Men mag er van zeggen wat ze willen. Hij is een zeer goede kok!

 • Ronny De vriendt

  Jammer genoeg Is cadzand het 2 de knokke aan het worden...het was zo mooi vroeger .

 • Desmet Jacques

  Desmet Jacques 1) Als men de frietjes nog niet geproefd heeft, zwijgen aub, ze zijn super. 2) Een fail. zal Sergio nog niet rap overkomen. 3) Inderdaad de Jane is niet van hem. 4) In Cadzand is Sergio wel aanwezig.

 • Dave Broes

  Als ik die zijn prijzen zie wordt mijnen portefeuille daar depri van.

 • Max Asse

  Bij The Jane is Sergio enkel zakenpartner. Het is Nick die het restaurant draait en tot grote hoogte duwt.