Sennek, één jaar na het Songfestival: “Weer single en weg bij Ikea”

ANP
Het voorbije jaar was het stil rond haar, maar Sennek heeft wel degelijk besloten alles op de muziek te zetten. “Dat blijft m’n grote passie”, zegt ze in Dag Allemaal.

Met ‘A Matter of Time’ overleefde Laura Groeseneken (28) als Sennek vorig jaar de halve finale van het Songfestival niet. Een verrassing. Want toen haar song werd voorgesteld, werd ze overladen met positieve kritieken. En ook de bookmakers rekenden haar tot het kransje kanshebbers op de zege. Maar de sobere manier waarop het lied in beeld gebracht werd, kon op niet veel bijval rekenen.

De zwarte transparante jurk, een ontwerp van Véronique Branqhuinho, werd smalend een ‘Ikea-lampenkamp’ ­genoemd. Goed voor de derde plaats bij de Barbara Dex Award, een prijs voor de slechtst geklede kandidaten. De liedjeswedstrijd bleek dus niet het opstapje naar haar grote doorbraak. Nochtans is Sennek sinds kort fulltime met muziek bezig. “Ik ben druk bezig met nieuwe nummers te schrijven”, klinkt het. “Weet je dat één van m’n liedjes in de running was als de Noorse inzending voor het Songfestival? Helaas heeft de zangeres in kwestie het niet gehaald.”

Jammer. Maar we mogen dus nieuw werk van jou verwachten binnenkort?

Ik hoop zo snel mogelijk. Ik ben aan het onderhandelen met een label om een single uit te brengen. Ik zie het wel goed komen, maar het gaat trager dan voorzien.

Maar je bent momenteel dus fulltime met muziek bezig?

Ja, ik heb mijn job bij meubelketen Ikea opgegeven. Pas op, ik deed dat heel graag, maar muziek is mijn grootste passie. En ik heb de knoop doorgehakt om er nu even volledig voor te gaan. Al spreek ik ook geregeld reclamespots in en doe ik voice-overs voor films.

Alles op de muziek zetten, dat houdt wel een risico in.

Tja, da’s die typisch Belgische manier van denken, hé. Weet je, er zijn nu eenmaal geen zekerheden in het leven. Ik ben 28, heb geen huis af te betalen, ben weer single... Ik ben dus door niks gebonden. Ik geef toe dat het niet ­makkelijk is, maar ik kan het iedereen aanraden. Nu ik geen vaste uren meer heb, ben ik véél creatiever.

Maar je bent dus weer vrijgezel. Waar liep het fout?

Daar wil ik liever niet te diep op ingaan. Ik vind het jammer dat het voorbij is, maar het is nu eenmaal zo en ik wil vooruit. Er zal vroeg of laat wel iemand op mijn pad komen, maar ik ga het zeker niet zelf forceren en ga nu eerst een beetje genieten van het vrijgezellenleven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.