Exclusief voor abonnees

Seksuologe Kaat Bollen heeft het moeilijk met de dubbele moraal in onze maatschappij: “Waarom zou een vrouw haar vrouwelijkheid niet mogen gebruiken?”

 Kaat Bollen
Photo News Kaat Bollen
“Dat het opperste geluk niet bestaat, weet ik wel zeker”, zegt psychologe en seksuologe Kaat Bollen (34) in het weekblad Primo. “We leven in een cultuur die heel erg gefocust is op geluk en ik denk dat dit net hetgeen is wat mensen heel erg ongelukkig maakt. Ik zie dat bijna dagelijks in mijn praktijk. Mensen hebben een onrealistisch beeld van wat ‘geluk’ is. Dus nee, ik geloof er niet in en ik streef er zelf ook niet naar.”

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Catherine MISTIAEN

  Geachte Kaat, al eens op de mannen gelet in de openbare ruimte? In het parlement, geen enkele minister te bespeuren met gespierde armen in een marcelleke zoals Mark Wahlberg, of in Spartacusoutfit zoals Kirk Douglas, of met zichtbaar borsthaar zoals Burt Reynolds. Neen, de mannen bedekken hun sexy lichaam zedig in een deftig kostuum met stropdas. Bewust en om geen verkeerde reacties uit te lokken, letten mannen goed op hun eigen kledij en gedrag.

 • Anne Onsia

  Zolang mannen hun mannelijkheid niet meer mogen omarmen, zie ik niet in waarom vrouwen wel hun vrouwelijkheid zouden mogen uitspelen. Ofwel wil je als gelijken verder, ofwel aanvaard je de verschillen, maar je kan niet van twee walletjes eten. Wil je als brouw je seksualiteit uitspelen, dan moet je aanvaarden dat mannen jou als een seksobject beschouwen. En dat doet ze niet...

 • Gert Janssen

  Beste Kaat , natuurlijk mogen vrouwen hun sexuAliteit en charme gebruiken ! En natuurlijk zullen mannen hierdoor verleid worden . Het is jammer dat door enkele boosdoeners dit in een totaal Verkeerd daglicht word gesteld . Jullie zijn slim genoeg om Jullie sterkte uit te spelen

 • Ludwig Vanden Boer

  Ik treedt Pieter Verhulst volledig bij.

 • Ludovic De Beuckeleer

  typische feministische praat , ik geef Biot & Gino groot gelijk het is niet het middel maar de manier waarop en reden waarom ze het gebruikt.