Schoenaerts speelt met Mila Kunis in 'Blood Ties'

Matthias Schoenaerts.
Photonews Matthias Schoenaerts.
Acteur Matthias Schoenaerts gaat binnenkort een rol spelen in 'Blood Ties', een film van regisseur Guillaume Cantet. Dat bevestigde hij vanavond op televisiezender VTM. Schoenaerts toonde onlangs zijn talent aan de internationale filmwereld door de Oscarnominatie voor de film 'Rundskop'.

Dat Schoenaerts in de cast van 'Blood Ties' was opgenomen, wist het vakblad Hollywood Reporter reeds midden maart onder voorbehoud te melden. Op de website imdb.com staat zijn deelname aan de superproductie in de rol van 'Anthony Scarfo' nog vermeld als "rumored".

Schoenaerts zal in goed internationaal gezelschap verkeren. Zo speelt hij naast beroemdheden als de Brit Clive Owen, de Francaise Marion Cotillard (de Piaf-actrice in 'La mome'), de Oekraiense Mila Kunis (bekend van 'Black Swan') en de Amerikaanse Godfather-veteraan James Caan.

De regie is in handen van de Fransman Guillaume Canet, die met 'Blood Ties' zijn vijfde langspeelfilm zal afleveren, na eerdere kleine parels als 'Ne le dis à, personne' en 'Les petits mouchoirs'. Canet heeft ook al in een vijftigtal films geacteerd, waaronder 'Jeux d'Enfants' en 'Farewell'. Canet schreef het scenario samen met, onder anderen, James Gray (regisseur van cultklassiekers als 'Little Odessa', 'The Yards' en 'We own the night').

Met Gray mee aan het script hoeft het niet te verbazen dat 'Blood ties' over politie versus maffia (en broer versus broer) gaat, en zich in New York afspeelt. 'Blood Ties' is een Engelstalige remake van 'Les liens du sang', een Franse thriller uit 2008 van Jacques Maillot, waarin de hoofdrol wordt gespeeld door ... Guillaume Canet.

Mila Kunis.
Photonews Mila Kunis.
Marrion Cottilard.
Photonews Marrion Cottilard.