Eugene Levy accepteert zijn Emmy voor beste hoofdrol in een komedieserie voor ‘Schitt's Creek’.
Volledig scherm
Eugene Levy accepteert zijn Emmy voor beste hoofdrol in een komedieserie voor ‘Schitt's Creek’. © AP

‘Schitt's Creek’, ‘Succession’ en ‘Watchmen’ grote winnaars virtuele Emmy Awards

De 72e uitreiking van de Primetime Emmy Awards is van start gegaan. Komedieserie ‘Schitt’s Creek’, die in Amerika te zien is op Netflix, is alvast de grote winnaar geworden in de categorie comedy tijdens de Emmy-uitreiking die zonder publiek plaatsvond. Familie-epos ‘Succession’ won de onderscheiding voor beste dramaserie en de HBO-serie ‘Watchmen’ ging met de meeste beeldjes aan de haal.

 1. Emmy-presentator Jimmy Kimmel bereidt zich voor op ‘prachtige ramp’: “Als de WiFi uitvalt, is het gedaan”
  Showbizz

  Em­my-presenta­tor Jimmy Kimmel bereidt zich voor op ‘prachtige ramp’: “Als de WiFi uitvalt, is het gedaan”

  Jimmy Kimmel (52) presenteert vanavond de 72ste editie van de Emmy Awards. Vanwege de coronacrisis gebeurt dat wel een beetje anders dan we gewend zijn: volledig digitaal. Kimmel heeft dus de moeilijke taak om van een vreemd streamingevent een ‘must see’ te maken. Waarom heeft hij zich in hemelsnaam als vrijwilliger aangeboden? “Ik werd al gevraagd láng voor de crisis, dus ik dacht dat het leuk zou zijn om te doen... Ik had het mis.”
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”