Exclusief voor abonnees

Scarlett Johansson in porno, Trump plots een Democraat: deepfake is de reden waarom we internetvideo’s nooit meer kunnen vertrouwen

Komiek Jordan Peele werd dankzij deepfake eventjes Obama.
Giphy Komiek Jordan Peele werd dankzij deepfake eventjes Obama.
Het zal je maar overkomen: plots staat er een filmpje van jou online waarop je de gekste dingen zegt, de gênantste dingen doet. Je hebt geen idee waar het vandaan komt, want in realiteit is dat voorval nooit gebeurd. De kans bestaat dan dat het gaat om een deepfake-video. Vele celebrities maakten het al mee, tot hun grote spijt. En binnenkort is ook de doorsnee burger aan de beurt.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Herman Kouter

  Je ziet van kilometers ver dat er iets niet klopt aan het beeld. Zelfs in films haal je de cgi-beelden eruit.

 • Peter Janssens

  Komt er iets aan en zijn ze zichzelf al aan het indekken daar bij de Democraten? Binnenkort is alles waar een Democraat in komt uiteraard deepfake.

 • Eddie Maiden

  Persoonlijk geloof ik niet dat het mogelijk zal zijn vals van echt te onderscheiden puur op basis van het beeld. Een opportuniteit overigens voor nieuwsmedia: zij kunnen zich gaan positioneren als betrouwbare bron van info. Echtheid zal te bewijzen zijn door authenticatie van de bron.

 • benny vandersanden

  Zulke ingrepen moeten sporen achterlaten. Uiteindelijk zal men kunnen achterhalen of het fake is of niet