Sandra Bekkari is dolgelukkig: “‘Peter heeft mij ten huwelijk gevraagd!”

Sandra Bekkari met haar verloofde, Peter Craeymeersch.
Kristof Ghyselinck Sandra Bekkari met haar verloofde, Peter Craeymeersch.
“We noemden elkaar al ‘mijn man’ en ‘mijn vrouw’, maar straks wordt het echt officieel’, zegt Sandra Bekkari (46). Alleen in Dag Allemaal vertelt de inmiddels gewezen VTM-kokkin over het aanzoek van haar grote liefde Peter (52). ‘Uiteraard heb ik meteen ja gezegd.”
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Haar VTM-kookprogramma ‘Open Keuken’ keert niet terug dit najaar, maar dat wil niet zeggen dat Sandra Bekkari zit te treuren. Van haar boekenreeks ‘Nooit meer diëten’ gingen al meer dan 500.000 exemplaren over de toonbank, en er is een nieuw boek over gezond eten en leven in de maak. Maar bovenal: Sandra en haar levensgezel Peter Craeymeersch, directeur van Toerisme Oostende en ­bezieler van het Filmfestival aldaar, zijn na een relatie van zes jaar klaar om elkaar hun jawoord te geven.

Het wordt voor beiden hun tweede huwelijk. “Eigenlijk wilden we er geen ruchtbaarheid aan geven en hadden we enkel de familie op de hoogte gebracht’, vertelt Sandra ons. ‘Maar nu jullie er blijkbaar achter gekomen zijn, mag de rest van Vlaanderen het ook wel weten. (lachje) Peter en ik zijn toch veel te gelukkig om dit heugelijke nieuws voor ons te houden. Trouwen... We willen het allebei heel graag, en we zijn dus supercontent.”

Dat is eraan te zien, Sandra. Je straalt!

Dank je wel. We beseffen dat het op zich weinig zal veranderen aan onze relatie, maar ’t geeft wel een fijn gevoel om te weten dat we officieel man en vrouw zullen zijn. Om eerlijk te zijn: we vonden het stilaan een beetje raar als mensen spraken over ‘Sandra’s vriend’ of ‘Peters vriendin’. Zelf noemden we elkaar al ‘mijn man’ en ‘mijn vrouw’. Dus toen Peter me vroeg om te trouwen, heb ik onmiddellijk ja gezegd.

Hoe en waar heeft Peter zijn aanzoek gedaan?

We waren in Cannes voor het filmfestival. Maar Peter heeft mij niet in de volle drukte ­gevraagd, uiteraard. We zijn ’s avonds naar een rustig plekje gegaan. Ik had wel al gemerkt dat Peter een beetje nerveus was. Hij had een ring bij zich, en is op één knie gegaan. Het was heel romantisch.

De kinderen zijn ook in de wolken wellicht.

Uiteraard! We vormen nu al enkele jaren een nieuw samengesteld gezien en dat gaat allemaal heel vlot. Bij ons is het echt een droomscenario.

Zijn jullie al volop bezig met de voorbereidingen van de trouw?

Niet echt, want er is geen haast bij. Het plan is om pas volgende zomer te trouwen. De komende maanden gaan we rustig beslissen hoe we het allemaal gaan aanpakken.

Wordt het een trouwfeest met alle toeters en bellen?

(schudt het hoofd) Voor ons hoeft het zeker geen groot ­circus te zijn. Wij houden het liever een beetje privé. Het wordt dus eerder een intiem feest, met de familie en onze beste vrienden.

En welke gezonde hapjes ga je allemaal serveren?

Ik ga níet zelf koken, hé. (lachje) En het hoeft ook niet per se allemaal gezond te zijn. Op zo’n feestelijke dag mag een mens al eens genieten van extraatjes. Het wordt dus een mix van gezond en minder gezond. Ik hoop vooral dat iedereen zich amuseert op ons trouwfeest. 
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gianfranco Canalis

  Hopend dat ze in een mooi en gelukkige toekomst mogen stappen en wat betreft seks en liefde die door de maag gaat, gaat niemand aan en daarbij is dat commentaar overbodig.

 • Eddy Vervaet

  Knappe,verstandige vrouw.Kunnen velen een voorbeeld aan nemen...

 • Dirk Van Den Bossche

  in de boekskes , kassa kassa en het trouwfeest is betaald. Nu nog ne goeie kok zoeken.

 • Jay Van Nazareth

  De liefde van de man gaat door de maag. Hopelijk is de seks beter.

 • Pascal Deprez

  Hopelijk op trouwfeest eten van één die wel kan koken