Samson & Marie verwelkomen nieuwe personages: “Maar de Burgemeester is ook nog van de partij"

TVSamson en Marie zijn een paar dagen geleden neergestreken op de Grote Markt in Mechelen met hun pop-up -ijssalon. Meteen het decor voor hun tweede tv-serie ‘IJsjestijd’, die vanaf september te zien is op Ketnet. En er duiken nieuwe personages op. 

 1. Na de Hulk, die groene driftkikker uit 1962, is er nu ook de vrouwelijke variant: “She-Hulk worstelt duidelijk met haar identiteit”
  PREMIUM
  TV

  Na de Hulk, die groene driftkik­ker uit 1962, is er nu ook de vrouwelij­ke variant: “She-Hulk worstelt duidelijk met haar identiteit”

  Hij is groot, groen en gewelddadig. De Marvel-stripfiguur De Hulk maakt al decennialang een verpletterende indruk in de bioscoop en op het televisiescherm. Kan de vrouwelijke versie, die vanaf donderdag te zien is op Disney+ in de serie ‘She-Hulk: Attorney at Law’, zich meten met haar mannelijke voorgangers? Een blik op hoe De Hulk is ontstaan en wat we kunnen verwachten van zijn even groene nichtje. “Ik had totaal geen besef dat ik een superheldin aan het spelen was.”
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 1. Geen vijfde ‘Zomerhit’ voor Niels Destadsbader: “Ik ben zeker dat dat nummer wint”
  Play
  Muziek
  9

  Geen vijfde ‘Zomerhit’ voor Niels Destadsba­der: “Ik ben zeker dat dat nummer wint”

  Metejoor en Snelle of toch Pommelien Thijs? Eén van deze twee wint ‘Zomerhit’. Dat blijkt toch uit een rondvraag onder Vlaamse artiesten die in de running zijn of waren om de felbegeerde trofee zelf in de wacht te slepen. Ook viervoudig winnaar en ‘Zomerhit’-presentator Niels Destadsbader is er zeker van dat hij geen vijfde trofee binnenhaalt dit jaar. Ook hij verklapt aan Showbits zijn grote favoriet.
 2. VRT zendt 26 ‘afgevoerde’ afleveringen van ‘F.C. De Kampioenen’ met ‘BTW’ opnieuw uit
  TV

  VRT zendt 26 ‘afgevoerde’ afleverin­gen van ‘F.C. De Kampioenen’ met ‘BTW’ opnieuw uit

  Bernard Theofiel Waterslaeghers (gespeeld door Jakob Beks) keert terug naar het scherm. De jarenlange verbannen episodes van ‘FC De Kampioenen’ met de rosse kok worden vanaf volgende week opnieuw uitgezonden door VRT. Dat meldt ‘Het Nieuwsblad’. Opmerkelijk, want eerder werden al 19 afleveringen van de populaire reeks geschrapt. Wegens racistisch, te stereotiep of door ongepaste opmerkingen.