Sam De Bruyn opgelicht door creditcardfraudeur

RV
Sam De Bruyn is slachtoffer van creditcardfraude. Een onbekende dader ging er met de gegevens van zijn kredietkaart vandoor, en gaf er liefst 1.700 euro mee uit.

Het was ongetwijfeld een onthutsende ontdekking. Een onbekende dader ging aan de haal met de kredietgegevens van de Qmusic-dj, en gebruikte zijn betaalkaart om te 'shoppen' via iTunes, de online muziekwinkel van Apple. Er werd liefst 1.700 euro gespendeerd aan digitale producten, zo deelde Sam zelf mee via Twitter. 

Of De Bruyn nu verdere gerechtelijke stappen zal ondernemen tegen de fraude, zal nog moeten blijken. Zijn kaart werd intussen wel geblokkeerd zodat verdere uitgaven niet meer mogelijk zijn. Op Twitter laat hij ook alvast weten dat hij niet opgezet is met zijn ontdekking. "Kill the basterd", klinkt het dreigend. 
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Guido Ceuleers

  Als je klacht indient bij je credit card maatschappij, krijg je normaal je geld terugbetaald,Sam. Of is dat verstandelijk te hoog gegrepen voor jou ?

 • Alain Terrieur

  Alle aankopen via internet zijn toch makkelijk te traceren? Overal moet je je mailadres ingeven. Dan weten ze toch waar ze moeten zoeken? En anders vinden ze het wel via het IP-adres. En aankopen met een kredietkaart (via internet) zijn toch meestal verzekerd tegen oplichting door de kredietkaart zelf?

 • Benny De Keyzer

  Toevallig festival tickets via Ticketmaster? Ik heb mijn Visa moeten blokkeren omdat die pippo's een datalek hadden. Enige wat ik van Ticketmaster krijg is een mail die gewoon 'sorry, you're screwed' zegt en volgens de bank heeft klacht neerleggen tegen Ticketmaster geen enkele zin: als er al een boete van komt gaat die naar Europa en wordt die gebruikt om den drank van Juncker en het riante pensioen van Marianne Thyssen te betalen.

 • Marie Vandam

  Daarvoor heb je ook een verzekering bij een credit kaart normaal gezien kost dat hem niks !

 • Dave Koninckx

  Normaal ben je daar voor verzekerd.