Sam Bettens: “Natuurlijk moeten er dansende homo’s in speedo’s zijn tijdens Pride Month”

Sam Bettens
Sam Bettens Sam Bettens
Vrijdag gaf Sam Bettens (46) zijn eerste show als man op Gladiolen. In zijn nieuwste vlog laat de zanger van K’s Choice zien hoe dat er achter de schermen aan toe ging. Hij breekt ook nog eens een lans voor Pride month, die in juni loopt.

In zijn nieuwste video is te zien hoe Sam Bettens van Los Angeles overvliegt naar België. Ook neemt hij zijn volgers mee achter de schermen van M., de Nederlandse talkshow van Margriet van der Linden waar hij voor de eerste keer in het openbaar praatte over zijn geslachtsverandering. Nadien is er van achter de schermen te zien hoe hij samen met K’s Choice zijn eerste show gaf als man. Het optreden werd duidelijk gesmaakt.

Ook staat Bettens in zijn video even stil bij het feit dat het deze maand ‘Pride Month’ is. De rechten van holebi’s kunnen niet genoeg in de schijnwerpers staan en het is volgens hem ook nog steeds nodig om zoiets te vieren. “Er zijn nog steeds heel veel plaatsen in de wereld waar het niet veilig is om holebi te zijn”, aldus Bettens. “Moeten we op zo’n dag dan nog steeds homo’s zien die ronddansen in speedo’s op ‘I Will Survive’? Ja, natuurlijk. Ten eerste hebben ze vaak geweldige lichamen en ten tweede amuseren ze zich gewoon. Hoe kan dat aanstootgevend zijn?”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • nicole nys

  Ik ben het volledig eens met Bert Verhulst, die dansende pride-homo's zijn niet goed voor het imago van hun soortgenoten die gewoon doen en normaal in het leven staan. In mijn ogen verhinderen ze de aanvaarding en integratie in de maatschappij.

 • Jean Emare

  Aangezien jullie een holebi-parade willen organiseren.. wil voor mij vooral zeggen dat jullie nood hebben aan affectie en profileren van. Naar mijn bescheiden mening, doe gewoon, iedereen mag doen wat hij wil qua outting en organiseer een free-genderparade. Ik heb een hekel aan die aparte evenementen. 1 gemeenschap en respect voor alles en éénieder. Issue.. dat komt vooral daar er telkenmaal zo door jullie geblijt wordt. Het gaat om de persoon, niet om het 'geslacht'.. act like this.

 • Elke Claes

  Dat is waar, Bert. Als heteromeisjes zich zo moesten kleden en dansen in een discotheek worden ze ook veroordeeld door de hele gemeenschap. Dat heeft niks met homofobie te maken. Er zitten mensen van alle soorten en maten in mijn vriendenkring - maar wel mensen waar je overal mee kunt komen. Geen sletten waar je overal mee in affronten valt. Verder, Fred, zijn dat onze zaken niet, of daar wat bengelt en in hoeverre Sam zich gaat laten transformeren.

 • Peggie Van Audenhove

  Als hetero mannen zich op carnaval Aalst in vrouw mogen verkleden waarom zou dit dan niet mogen? Vrijheid blijheid, live & let live. Diegenen die hier aanstoot aan nemen dat ze er dan gewoon niet naar te kijken, simpel toch? Gay Pride ♥️♥️♥️♥️

 • Fred De Meulemeester

  Bert Verhulst! Top verwoord! Wat ik me eigenlijk wel afvraag is... Sam wilt man zijn... Een man zonder klokkenspel is geen man eh! Bengelt daar iets? Is ze van plan van deze operatie uit te voeren?