Sabine Hagedoren over het verlies van haar man: “Soms vind ik iets terug dat me aan hem doet denken, dat komt aan”

Sabine Hagedoren
© VRT - Neil Van Craeynest Sabine Hagedoren
Sabine Hagedoren vertelde in ‘De Madammen’ op Radio 2 openhartig over het verlies van haar echtgenoot, Jurgen, die stierf in 2016. Ze is vandaag meter van het project Rouw- of Verliescafé Vlaanderen, waar lotgenoten over hun verlies kunnen praten. 

Het is drie jaar geleden dat Jurgen het leven liet. “De eerste kerst zonder hem was heel emotioneel”, vertelt ze. “Ook nu blijven die donkere dagen moeilijk.”

“Er zijn nog altijd momenten die mij aan hem doen denken, en die dan om tranen vragen”, gaat ze verder. “Een muziekje op de radio, of iets dat ik vind in de kast... Dat overvalt je.”

Ze was samen te gast met Karin Verheyen van Rouw- en Verliescafé Vlaanderen, een project waar Sabine meter van is. “Dat doe ik omdat ik weet hoe moeilijk het is”, aldus Sabine. “Als mensen hulp vinden in het café is mijn meterschap geslaagd." 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hugo VAN HAEVRE

    Na 8 maand weduwnaar maak ik dat haast nog dagelijks mee geen kinderen of familie door ziekte kan ik haast niet buiten en word gek van het alleen te zijn

  • Patrick Verbelen

    Klopt als een bus, een lade open trekken, kledij doorzoeken, iets op internet opzoeken, er zijn altijd wel dingen die onverwacht herinneringen oproepen. Dan stopt de wereld even en komt alles weer boven, het gemis en vooral veel verdriet. Er was nog zoveel te vertellen maar dat kan niet meer, soms zou ik willen dat er in de hemel een bezoekuur was. .