Sabia in tranen: "Waarom gelooft niemand mij?"

De kleine bolling van de buik van Sabia Engizek (37), terwijl ze nu bijna vijf maanden zwanger zou zijn, is voer voor speculatie. Krijgt ze nu wel of niet een kindje met topvoetballer Rafael van der Vaart? Sabia is de verhalen beu en kan haar emoties tijdens een interview voor de Duitse tv niet meer bedwingen.

Het is de meest besproken zwangerschap van het moment. Is de Duits-Turkse Sabia wel echt zwanger? Heeft ze misschien stiekem een draagmoeder ingeschakeld? Of verzint en liegt ze de boel aan elkaar? En waarom dan? Iedereen buitelde over elkaar heen toen Sabia Engizek vorige maand met een buik zo plat als een vijg over de catwalk in Hamburg liep, terwijl zij bleef volhouden toch echt al maanden in verwachting te zijn. Want waar was dan de buik?

Niet afgepakt
In het Duitse tijdschrift Gala poseert Sabia trots met haar babybuikje en doorbreekt ze haar zwijgen van afgelopen tijd. Maar het is voor velen niet genoeg bewijs. "Waarom gelooft niemand mij?", snikt Sabia voor de camera van het Duitse entertainmentprogramma Red van ProSieben. De zender zocht Sabia op in het huis waar ze met Rafael samenwoonde.

Als er een foto van Damián (9) en zijn vader wordt getoond, lopen de emoties op. "Kunnen we even stoppen?", roept Sabia uit. Gevraagd naar haar relatie met Rafael, die in juli op de klippen liep, antwoordt ze resoluut dat ze hem niet van zijn ex Sylvie Meis heeft afgepakt. "Op geen moment. Toen ik met Rafael een relatie kreeg, waren zij al uit elkaar."

In Gala zei Sabia nog steeds kapot te zijn van de breuk. Een hereniging zit er niet in. "Daarvoor is de pijn veel te groot."

Vier of zes maanden zwanger?
Sabia zou ergens in februari moeten bevallen en zou ondertussen dus bijna vijf maanden zwanger moeten zijn. Net dat nieuws deed heel wat mensen fronsen. Sabia vertelde eind juli nochtans dat ze elf weken zwanger was. Een kleine rekensom leert ons dat er iets niet klopt, want dan zou Sabia nu zo'n zes maanden zwanger moeten zijn. Hoe hard Sabia ook trachtte een einde te maken aan de geruchten dat ze haar zwangerschap heeft verzonnen, ze zorgde er enkel en alleen voor dat haar verhaal nog ongeloofwaardiger wordt.

EPA