Ruth Beeckmans geveld door hersenvliesontsteking

Safety First
Zoals gisteren gemeld, werden de opnames van 'Safety First - The Movie' stilgelegd nadat actrice Ruth Beeckmans met stekende hoofdpijn opgenomen werd in het ziekenhuis.  De onderzoeken hebben ondertussen uitgewezen dat de actrice lijdt aan een virale meningitis.

"Wij zijn blij dat de dokters er snel bij waren en voor onze liefste Ruth het grootste gevaar geweken is", zegt regisseur Tim Van Aelst. "We wensen haar nu alle rust en beterschap toe en hopen dat ze snel naar huis mag om samen met haar gezin te kunnen bekomen van de afgelopen onzekere en onrustige dagen."

Er zijn 2 soorten meningitis te onderscheiden: de bacteriële en de virale vorm. Ze veroorzaken gelijkaardige symptomen, maar het verloop en de behandeling is verschillend. De bacteriële meningitis is zeldzaam, maar kan zeer ernstig zijn en een dringende behandeling met antibiotica is levensnoodzakelijk. De virale meningitis, die Beeckmans heeft opgelopen, komt het meest voor en is minder ernstig.

Het productiehuis Shelter beraadt zich de komende uren over het verdere verloop van de opnames, maar stellen de gezondheid van de actrice absoluut voorop. Ze zullen de opnames pas hervatten als Beeckmans opnieuw gezond is verklaard.