Ruth Becquaert was op haar 25ste zwanger: “Na een zatte avond dachten we: kom, we maken een kind”

Ruth Becquart
Dieter Bacquaert Ruth Becquart
Het gaat Ruth Becquart (42) voor de wind. Ze schittert op dit moment in ‘Over water’ en ‘De dag’ en is de trotse moeder van een zestienjarige dochter. Die kwam niet met veel voorbedachte rade ter wereld, vertelt ze in Humo.

“Ik was pas 25 jaar, toen ik zwanger was”, vertelt ze. “Na een zatte nacht dachten we: kom, we maken een kind. En een maand later: shit, waar zijn we aan begonnen? (lacht). Daarna leek alles vanzelf te gaan, misschien wel omdat we zo jong waren. Ik ben nooit het soort meisje geweest dat er op de middelbare school van droomde om moeder te zijn - ik ben ook nooit een moederkloek geweest. Ik heb nu het gevoel dat ik mijn werk nog liever doe, sinds ik moeder ben geworden. Het moederschap heeft mijn leven voller gemaakt en er is dus ook meer waar ik als actrice uit kan putten.”

De gedachte dat haar dochter iets zou overkomen, maakt de actrice het meest bang. “Maar ik merk dat onze dochter een ongelooflijk talent heeft om goed te leven, wat ook betekent dat ze goed voor zichzelf kan zijn. Ze kent zichzelf heel goed en ze accepteert zichzelf zoals ze is. Daar zit ik met open mond naar te kijken. Ik heb doorgaans een lichte hekel aan mezelf, wat mijn werk betreft kan ik echt zelfdestructief zijn. Maar als ik naar mijn dochter kijk, denk ik: dat heb ik toch niet zo slecht gedaan.”

Lees het volledige artikel uit Humo hier.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Juliette Francois

    25 is jong maar nu toch wel oud genoeg om een kind te kunnen opvoeden zeker... M.i. ook stukken gezonder dan de trend van de 40+ zwangerschappen...

  • Alex Wellens

    pas 25? Wat is dat voor zever ik was 23 toen ik de eerste keer vader werd, we zijn nu 19j later en nog geen seconde spijt van gehad!