Pink-Floyd-medeoprichter Roger Waters mocht op uitnodiging van Rusland de VN-Veiligheidsraad toe spreken.
Volledig scherm
Pink-Floyd-medeoprichter Roger Waters mocht op uitnodiging van Rusland de VN-Veiligheidsraad toe spreken. © ANP / EPA

Rusland laat Roger Waters spreken op de VN-Veiligheidsraad: “Wat is het volgende? Mr. Bean?”

Rusland heeft Pink-Floyd-medeoprichter Roger Waters gevraagd om de VN-Veiligheidsraad toe te spreken tijdens een vergadering die aangevraagd is door Moskou om de levering van wapens aan Oekraïne te bespreken. In het verleden heeft de zanger zich al negatief uitgelaten tegen de westerse wapenleveringen. “Russische diplomatie was vroeger serieus. Wat is het volgende? Mr. Bean?” zei een anonieme diplomaat van de VN-Veiligheidsraad.

17 reacties

 • Serge Musch

  2 maanden geleden
  Liever een artiest die tegen de heersende mening ingaat dan de zoveelste meeloper die open deuren intrapt. Véél beter voor de democratie!
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Roger Waters : schoenmaker blijf bij je leest. Dat Polen twee concerten van hem annuleert, begrijp ik volkomen. Dat hij eerst de geschiedenis van Polen onder de loep neemt, ook die van Rusland, ook die van Oekraiëne En hij gaat niet spreken op een VN-Veiligheidsvergadering. Dat is Russische propaganda van het genre : ik gooi een visje uit en ik wed dat er westerse mensen zijn die ik aan de haak heb. Goed gezien, Poetin.
 • Werner Wynakker

  2 maanden geleden
  Waters is een bijzonder figuur, een onwaarschijnlijk getalenteerde artiest en ja ook een activist met een voorkeur voor links. Die man heeft al meer goede daden verricht dan heel België tesamen, en nee ik ben het zeker niet altijd eens met zijn uitspraken maar dat geeft hem niet minder recht om ze uit te spreken. En als je artiesten hun concerten afgelast wegens uitspraken ben je een dictatuur. Wel grappig want de organisatie moet de artiest bij afgelasting nog steeds deels of volledig betalen.
 • jean van den branden

  2 maanden geleden
  iedereen heeft recht op zijn eigen mening
 • Dirk Hofmans

  2 maanden geleden
  dit is de reden waarom ik dit jaar heb afgehaakt voor het concert van Waters in het sportpaleis.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. “Elk jaar hebben we pech bij opnames van ‘De Mol’”, maar wat als presentator Gilles De Coster zelf zou uitvallen?
  Showbits
  2

  “Elk jaar hebben we pech bij opnames van ‘De Mol’”, maar wat als presenta­tor Gilles De Coster zelf zou uitvallen?

  Stel dat presentator Gilles De Coster zelf aan ‘De Mol’ zou deelnemen, wil hij dan liever de mol zijn of een gewone kandidaat? Hoe bereidt hij zich voor op een nieuw seizoen? En waarom trekt het programma dit jaar naar het verre Arizona? En wat als hij om één of andere reden zou uitvallen tijdens de opnames? Desna heeft een spervuur aan vragen voor hem. “Ooit ben ik bij een opdracht van de set moeten wegblijven, omdat er teveel Belgische toeristen in de buurt waren. Dat is ons in Arizona gelukkig niet overkomen”, vertelt hij. Bekijk het in een nieuwe Showbits.