Rudi Vranckx wint prestigieuze prijs voor oorlogsverslaggeving

Rudi Vranckx.
VRT - Charlie De Keersmaecker Rudi Vranckx.
VRT-journalist Rudi Vranckx (58) krijgt de Carnegie Wateler Vredesprijs 2018 voor zijn werk als oorlogsverslaggever. De stichting achter deze prestigieuze vredesprijs geeft lof voor "de buitengewone moed en toewijding die hij laat zien bij zijn verslaggeving vanuit conflictgebieden." 

De Carnegie-stichting roemt ook de betrokkenheid van Rudi Vranckx. Zo is de actie Imagine Mosul opgevallen waarvoor Rudi en zijn team muziekinstrumenten inzamelden voor een door IS verwoeste muziekschool in de Iraakse stad Mosul.

"We zijn als VRT NWS bijzonder trots op de prestigieuze Carnegie Watelerprijs voor Rudi Vranckx. Het werk waarvoor hij zich grenzeloos inzet, wordt bijzonder gewaardeerd en heeft impact op hoe we naar grote conflicten in de wereld kijken. Rudi vergeet nooit de gewone mensen in het verhaal, hij spreekt aan, confronteert en schudt wakker, altijd met een brede blik en een goed zicht op de evoluties in onze maatschappij. Hij brengt verhalen die er toe doen en die onder de huid kruipen. Hij is een zeer verdiende winnaar", reageert Inge Vrancken, hoofdredacteur Journaal.

De Carnegie Wateler Vredesprijs 2018 wordt op woensdag 26 september 2018 uitgereikt tijdens een ceremonie in de Grote Rechtszaal van het Vredespaleis in Den Haag.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • annie laureys

  Zijn verslagen zijn goed zijn ideeën zeer slecht

 • Jef Denijs

  Is dat nu niet die gast die er kwam voor pleiten om vrouwen en kinderen van IS strijders terug naar hier te halen ? Voor de rest een goede oorlogsverslaggever, maar niet objectief genoeg.

 • Ludwig Vanden Boer

  De levende reclame voor het linkse gedachtegoed wint ook een prijs. Straks krijgt hij ook nog een prijs voor ons opzadelen met IS-restanten die nu ginder zitten te bleiten om terug te komen.

 • roland peeters

  De oorlogsverslaggever van vtm zit in oorlogsgebied en tussen de ebola slachtoffers,terwijl Vranckx met zijn sjaal de inleiding geeft van andere reporters van andere landen.Het bewijs dat ge niet opvalt met wat je doet maar wie je kent.

 • pierrette pierrette walraevens

  Verdient een grote fan van Rudy Vranckx!