Zweedse prinses Madeleine bevallen van een zoontje

Het gezin zaterdag op het huwelijk van prins Carl Philip.
AFP Het gezin zaterdag op het huwelijk van prins Carl Philip.
Amper twee dagen na het trouwfeest van haar oudere broer Carl Philip met Sofia Hellqvist is de Zweedse prinses Madeleine bevallen van haar tweede kind. Het koningshuis laat weten dat het een zoontje is geworden. Via de Facebookpagina en de website van het Zweedse hof blijkt dat moeder en kind het goed stellen.

Na prinses Leonore is het deze keer een zoontje voor prinses Madeleine en haar Brits-Amerikaanse echtgenoot Christopher O'Neill. Zaterdag was de 33-jarige Madeleine nog aanwezig op het trouwfeest van haar broer Carl Philip, waar ze samen met haar man en dochter op de eerste rij zat. "Dat was best een beetje spannend'', gaf een woordvoerder van het hof toe.

Haar kersverse zoon is het derde kleinkind van koning Carl Gustav en zijn echtgenote koningin Silvia, maar wel hun eerste kleinzoon. Kroonprinses Victoria en haar man Daniel hebben nog een dochter Estelle, die 3 jaar oud is. De pasgeborene is momenteel zesde in de lijn voor de troonsopvolging. Een naam voor het nieuwe prinsje werd nog niet bekendgemaakt.

AP
AFP
PHOTO_NEWS