Exclusief voor abonnees

Zo wil prins Simon de Merode uit de schulden geraken: “Mensen moeten zich amuseren in mijn kasteel, en ik kan er mijn lening mee afbetalen”

Prins en boerenzoon Simon de Merode breidt zijn ‘kerstmagie’ verder uit

Kristof Ghyselinck
Wie in een groot kasteel woont, is niet noodzakelijk rijk. Vraag dat maar aan prins Simon de Merode (38). “Mijn broers, zus en ik hebben ons diep in de schulden gestoken om dit domein in Westerlo te kopen”, zegt hij in Dag Allemaal. “En de onderhoudskosten lopen hoog op.” Onder meer daarom schakelt de prins een versnelling hoger met het betoverend eindejaarsspektakel dat hij al enkele jaren organiseert: ‘Kerstmagie’ nu in zés Vlaamse kastelen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis



2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jos Vandenbergh

    Waarschijnlijk familie van de Merodes die bij het ontstaan van Belgie dit land bestuurden.Niet gemakkelijk nu om te overleven in deze moderne wereld met antieke gewoonten... .

  • Frans Dedokker

    Dat is ook geen prins