Zo bracht prins Harry zijn familie op de hoogte van Meghans bevalling (en het is normaler dan je zou denken)

AFP
Vorige week maandag kregen Meghan Markle en prins Harry hun eerste kindje. De Britse bevolking werd ‘s namiddags op de hoogte gebracht van de geboorte van Archie via een persbericht en vervolgens een boodschap van Harry zelf. Maar hoe meldde hij Meghans bevalling eigenlijk aan zijn eigen familie? Mike Tindall, de schoonneef van de prins, heeft nu verklapt hoe dat in zijn werk ging.

Als het om het Britse koningshuis gaat, hebben we allemaal het gevoel dat ze een beetje blijven steken zijn in premoderne tijden. Wat ons betreft had Harry de geboorte van zijn eerste zoon dus kunnen meedelen via een telegram, of misschien een postduif. Maar niets is minder waar: de Britse royals blijken helemaal mee te zijn met hun tijd - of toch tenminste de jongere generatie.

Dat blijkt uit een reactie van Mike Tindall, die verklapte hoe Harry zijn dichte familie op de hoogte bracht van de gezinsuitbreiding. Mike is getrouwd met Zara Tindall - het nichtje van Harry - en het koppel komt heel goed overeen met de Britse prins. Ze vroegen hem zelfs om peter te worden van hun jongste dochter Lena. In een interview met The Telegraph wenste Mike Harry dan ook alle succes. “Hij wordt een topvader”, klonk het opgetogen. En hij verklapte ook meteen dat de koninklijke neven en nichten een gezamenlijke WhatsApp-groep hebben. “Harry heeft het ons daarin gemeld", aldus Mike.

 Mike en Zara voeden hun kinderen op op een manier die erg aantrekkelijk is voor Harry en Meghan. Het feit dat Archie hoogstwaarschijnlijk zal opgroeien zonder een officiële titel, kunnen ze wel eens afgekeken hebben van Harry’s nicht. Dochters Mia en Lena zijn immers geen gravinnen of baronessen, en mama Zara heeft dat zo beslist omdat ook zij zonder titel is opgegroeid - iets waar ze haar ouders erg dankbaar om is. “We konden veel avontuurlijker zijn dan pakweg William”, liet Zara zich in het verleden ontvallen. “Ik heb veel geluk gehad dat mijn ouders ons opgevoed hebben zonder titel en dat we zoveel mogelijkheden hebben gekregen daardoor.”

Zara en Mike Tindall
BSRagency BSR Agency Zara en Mike TindallReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.