Zo beschermt de zwangere Meghan Markle zich tegen het zikavirus in Fiji

Meghan Markle in Fiji.
Getty Images Meghan Markle in Fiji.
Het werd haar afgeraden om te vertrekken, maar toch trok Meghan Markle samen met haar echtgenoot prins Harry naar Fiji en Tonga tijdens hun tour door de commonwealth. Een groot gezondheidsrisico voor de hertogin, gezien het zikavirus daar nog heerst. 

Toen het nieuws over Meghans zwangerschap werd aangekondigd door Buckingham Palace, was het koninklijke paar net vertrokken op een 16-daagse reis door de voormalige Britse kolonies. 

Samen met de felicitaties kwamen ook de bezorgdheden, want Meghan zou immers een bezoekje brengen aan Fiji en Tonga, streken waar het zikavirus nog wordt doorgegeven door muggen. In zowel Fiji als Tonga zijn er gevallen van besmetting bekend. Een zwangere vrouw, met een hoger risico, zou die plaatsen dus beter mijden. Toch besloten Meghan en Harry om die locaties niet van hun rooster te schrappen.

Lange jurken

De hertogin beschermde zich zo goed mogelijk door lange jurken te dragen, die zo veel mogelijk van haar armen en benen bedekten. “Het dragen van lange mouwen en wijde kleding helpt”, legt professor James G. Logan uit aan People. Hij is hoofd van de afdeling ziektepreventie aan het Tropisch Instituut van Londen. “Muggen kunnen zelfs door jeans heen steken, dus losse kleding maakt het hen veel moeilijker. Ook lichte kleuren houden muggen op afstand, want zij voelen zich aangetrokken door donkere kleuren. Daarnaast kan je een mug ook veel sneller zien zitten op lichte kleding.”

Het koningshuis zelf heeft niet bevestigd of Meghan haar outfits ook met die reden draagt. Tijdens een staatsbanket aan het einde van de avond werd ze gezien in een jurk waarbij haar armen half bloot waren. Zelfs voor hertoginnen zijn er dus maar zoveel Zika-bestendige outfits om de dag mee door te komen. 

Wel merkte de Britse media op dat Meghans armen wel heel erg glommen op dat moment. Dat zou zijn omdat ze een sterk muggenmiddel gebruikt, in de hoop op die manier aan het zikavirus te ontsnappen. 

Meghan Markle in een loszittende, lange, witte jurk waarin haar armen bedekt zijn. Ze droeg deze outfit in Fiji.
Photo News Meghan Markle in een loszittende, lange, witte jurk waarin haar armen bedekt zijn. Ze droeg deze outfit in Fiji.
Meghan Markle in een loszittende, lange, witte jurk waarin haar armen bedekt zijn. Ze droeg deze outfit in Fiji.
Photo News Meghan Markle in een loszittende, lange, witte jurk waarin haar armen bedekt zijn. Ze droeg deze outfit in Fiji.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.