Zij gaf prins Harry iets dat hem mateloos ontroerde

Photo News
Hij nam haar in zijn armen en streelde met zijn hand liefdevol haar hoofd. Prins Harry toonde nog maar eens zijn menselijk gelaat toen hij de snikkende Amerikaanse oorlogsveterane Kirstie Ennis (24) troostte. Zij gaf hem iets dat hem mateloos ontroerde.

De prins stond gisteren bij Buckingham Palace in Londen om de lopers van de 'Walk of Britain' vorstelijk te onthalen bij de finish toen het aangrijpende moment plaatsvond.

Op 22 augustus begonnen zes gewonde veteranen van de oorlog in Afghanistan aan een loop van 1.000 mijl, ongeveer 1.600 kilometer, door Groot-Brittannië. De dappere Kirstie Ennis was één van hen.

Taliban
De 24-jarige vrouw werd niet gespaard tijdens haar periode in Afghanistan. Tien dagen nadat ze afscheid moest nemen van haar beste kameraad, korporaal Taylor Baune die omkwam door een bom van de taliban, crashte de helikopter waar ze in zat. Ze overleefde maar de tol was zwaar. Haar gezicht was erg gehavend en haar been zou eigenlijk moeten worden geamputeerd. De vrouw stelde die operatie echter uit om te kunnen deelnemen aan The Walk Of Britain.

Identiteitsplaatjes
De veterane, die al 38 operaties onderging sinds de crash, nam deel met een brace en verbeet de niet aflatende pijn. Tijdens de tocht liet ze 24 identiteitsplaatjes achter van gevallen soldaten van haar eenheid die nooit naar huis zouden weerkeren. Prins Harry vergezelde de veteranen tijdens meerdere etappes en hielp Ennis om de naamplaatjes neer te leggen.

Overweldigd
Gisteren volgde het orgelpunt met de finish aan Buckingham Palace. Kirstie moest nog één identiteitsplaatje neerleggen, dat van haar beste vriend Taylor Baune. Toen het moment daar was, werd de veterane overweldigd en drukte het identiteitsplaatje in de handen van de prins. Met tranen in de ogen verklaarde hij dat hij de gift niet kon aannemen. Dan zei Kirstie: "Alstublieft, neem het aan, je weet hoe belangrijk dit voor me is." De ontroerde prins nam het identiteitsplaatje in ontvangst en beiden vielen elkaar snikkend in de armen. "Dit betekent heel veel voor me", besloot een geëmotioneerde prins.

Getty Images
Getty Images
AFP
REUTERS
Getty Images