Waarom zijn ouders prins William jarenlang deden wachten om te trouwen met Kate Middleton

De Britse prins William en Kate Middleton traden op 29 april 2011 in het huwelijksbootje.
AP De Britse prins William en Kate Middleton traden op 29 april 2011 in het huwelijksbootje.
De Britse prins William heeft lang gewacht om Kate Middleton ten huwelijk te vragen. Dat in tegenstelling tot zijn ouders en broer Harry, die er sneller bij waren. William werd al langer aangespoord om met Kate te huwen, maar hij weigerde steevast. En daar had hij zijn redenen voor. Hij wilde niet dat zijn huwelijk, net als dat van zijn ouders, ook gedoemd was te mislukken.

Toen prins William op 16 november 2010 zijn verloving met Kate Middleton aankondigde, grapte zijn vader, prins Charles, dat ze “lang genoeg geoefend hebben”. In tegenstelling tot zijn ouders en broer Harry wachtte prins William, die nu Hertog van Cambridge is, wel heel lang met het stellen van dé vraag.

Op 16 november 2010 kondigden de Britse prins William en Kate Middleton hun verloving aan.
AP Op 16 november 2010 kondigden de Britse prins William en Kate Middleton hun verloving aan.

Universiteit 

William en Kate ontmoetten elkaar in 2001 toen ze beiden aan de Universiteit van St Andrews in Schotland studeerden. Ze waren toen achttien jaar oud. Pas tien jaar later, op 29 april 2011, trouwden ze in Westminster Abbey.

Ze waren goede vrienden en woonden zelfs al eventjes samen voordat de vonk oversloeg. Velen hoopten dat William haar snel ten huwelijk zou vragen en naar verluidt lag er ook veel druk op zijn schouders om dat te doen. En toch weigerde hij. De reden daarvoor: zijn ouders.

Kate Middleton en prins William bij de overhandiging van hun diploma aan de Universiteit van St Andrews in juni 2005.
EPA Kate Middleton en prins William bij de overhandiging van hun diploma aan de Universiteit van St Andrews in juni 2005.

“Gedoemd te mislukken”

De Britse koningshuisexperte Katie Nicholl zegt in haar boek The Making of a Royal Romance dat William gezworen heeft pas te trouwens wanneer hij er volledig klaar voor zou zijn. Hij wilde dus zeker niet onder druk gezet worden.

Nicholl beweert dat hij geleerd heeft uit het huwelijk van zijn ouders, Charles en Diana, dat gedoemd was te mislukken. Hij wilde zich niet in diezelfde situatie nestelen. Ze schrijft: “Hij was zich ervan bewust dat zijn vader onder druk was gezet om met Diana te trouwen, omdat zij beschouwd werd als de geschikte bruid.”

Prins William en Kate Middleton (l.) maakten hun verloving bekend op 16 november 2010. Zijn ouders, prins Charles en Diana Spencer (r.), deden dat op 24 februari 1981.
EPA Prins William en Kate Middleton (l.) maakten hun verloving bekend op 16 november 2010. Zijn ouders, prins Charles en Diana Spencer (r.), deden dat op 24 februari 1981.

“Te jong”

“Hij was heel terughoudend en wilde niet buigen onder diezelfde druk. Hij zou zich dus zeker niet haasten naar het altaar. William maakte zijn mening duidelijk door op een onverwacht moment aan een journalist te vertellen dat hij geen plannen had om snel te trouwen”, aldus Katie Nicholl.

Volgens de Amerikaanse nieuwssite International Business Times zei hij jaren geleden: “Kijk, ik ben in godsnaam nog maar 22 jaar oud. Ik ben te jong om op deze leeftijd te trouwen. Ik wil niet in het huwelijksbootje stappen voor ik 28 of misschien wel 30 jaar oud ben.”

Het voltallige gezin (v.l.n.r.): Kate Middleton, prins Louis, prinses Charlotte, prins William, prins George.
Photo News Het voltallige gezin (v.l.n.r.): Kate Middleton, prins Louis, prinses Charlotte, prins William, prins George.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eveline Van den Hout

  William heeft geluk gehad dat Kate is blijven wachten.

 • mark germanus

  Hij heeft gelijk,men moet niet te snel trouwen en 28/30 jaar is perfect,heeft al wat ervaring,maturiteit en carriere is in de maak !

 • Marc Van Opstal

  "Uitstelgedrag"! Hahaha! Gezond verstand heet hier "uitstelgedrag"! Word eens volwassen, mensen, en ga eens in de realiteit leven in plaats van in pc Wonderland.

 • Rudolf Jacobs

  ten minste iemand van zen woord ,en 22 is inderdaad veel te vroeg om te trouwen ,hij had en heft groot gelijk gehad ,er zijn zo van die koninklijke die al op hun 45 ste wel 80 lijken en steun nodig hebben om te stappen en u moet daar voor niet ver gaan

 • Kris Verbeek

  En dus werd Kate "Waity Katy". De story gaat ook dat hij zich pas verrloofd heeft met Kate nadat haar moeder of ouders hem rechtuit gevraagd hebben wat hij in feite van plan was met hun dochter. Dit was nog zeer beleefd, mijn vader had zijn geweer bovengehaald.