Pasgeboren prinsje heet Louis Arthur Charles. En dit is waarom prins William en Kate Middleton voor die naam kozen

Photo News
De zoon van de Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton zal door het leven gaan als Louis Arthur Charles. Dat maakte Kensington Palace zonet bekend. De 'royal baby' werd afgelopen maandag geboren en enkele uren na zijn geboorte al voorgesteld aan de wereldpers.

"De hertog en hertogin van Cambridge zijn opgetogen om mee te delen dat ze hun zoon Louis Arthur Charles genoemd hebben. De baby zal bekend zijn onder de naam Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Louis van Cambridge", aldus Kensington Palace.

Het derde kindje van prins William en Kate kreeg die naam als eerbetoon aan Lord Louis Mountbatten, grootoom van Prins Charles en achterkleinzoon van koningin Victoria. Hij werd in 1979 vermoord door het Iers Republikeins Leger (IRA). Hij kwam om tijdens een bomaanslag op zijn boot Shadow V in Ierland.

Leuk weetje: Louis is de vijfde in rij om de Queen op te volgen als staatshoofd. Hij moet 'enkel' zijn oudere broer en zus, vader en grootvader laten voorgaan.

De camera's en journalisten waren maandag massaal aanwezig aan het St. Mary's Hospital. De geboorte van het derde kind van William en Kate mocht niet onopgemerkt voorbij gaan.

Net als bij George en Charlotte, de vorige twee kinderen van het koninklijke koppel, verliep ook de geboorte van Louis Arthur Charles zeer vlot. Amper vijf uur na de geboorte poseerde Kate al met hem op haar arm, buiten aan het ziekenhuis.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Micheline Van den Broeck

  Een president kost ook veel geld .

 • Berthie Gijsen

  Weg met die koningshuizen.Kosten alleen maar veel geld voor die leeglopers,profiteurs.

 • Mohamed Halmaoud

  bijj mijn grootouders staat het nog vol met rommel van louis de zoveelste.

 • chantal keppens

  Welkom kleine man ,

 • hugo van de velde

  Gelukkig niet Albert !