Ga naar de mobiele website
^ Top

Mama Kate mist eerste schooldag van George door zware ochtendmisselijkheid

Twitter: @kensingtonroyal
Het Britse prinsje George moest het op zijn eerste schooldag stellen zonder zijn moeder Catherine. De hertogin van Cambridge kon haar vierjarige zoon deze ochtend niet naar school brengen omdat ze te veel last heeft van zwangerschapsmisselijkheid. Gelukkig had het kereltje volgens zijn vader, prins William, toch een goede eerste schooldag.

Kensington Palace maakte bekend dat prins William zijn zoon alleen naar school brengt. Britse media schreven woensdag al op basis van ingewijden dat Catherine te ziek is om haar oudste telg te vergezellen naar de Thomas's Battersea School.

Maandag werd bekendgemaakt dat de hertogin in verwachting is. Net als bij haar eerdere zwangerschappen heeft Catherine last van hyperemesis gravidarum, een ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid.

Ondanks dat zijn moeder hem niet aan de schoolpoort kon afzetten, is de eerste schooldag voor het kleine prinsje goed verlopen: George heeft een leuke dag gehad, zei zijn vader prins William vandaag tegen ITV. William was blij dat dat hij zonder al te veel problemen kon vertrekken nadat hij zijn vierjarige zoon had afgezet. "Er was een andere ouder die meer problemen had met zijn kinderen. Ik was blij dat ik dat niet was."

Medelijden
Ook opa Charles liet zich vandaag uit over de eerste schooldag van zijn kleinzoon. Hij zei dat hij George geen advies had gegeven omdat hij dat waarschijnlijk toch niet had opgevolgd, grapte hij. Prins Charles vervolgde dat hij hoopt dat George gelukkig is op zijn nieuwe school en dat hij medelijden had toen het kereltje vanmorgen zenuwachtig aan de hand van zijn vader naar binnen werd gebracht.

William en zijn vrouw Kate hebben George ingeschreven bij de Thomas's Battersea School, een halfuurtje rijden van Kensington Palace. De oudste telg van de hertog en hertogin van Cambridge zit bij 21 kinderen in de klas.

Prins George en prinses Charlotte aan de hand van hun ouders.
EPA Prins George en prinses Charlotte aan de hand van hun ouders.
Meer over1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Berlinda Lenssens

    Flauw ze. Bestaan er geen middeltjes. Niks van de wereld zo u mij beletten om erbij te zijn op die dag. En waarom 3 kinderen op deze wereld...

Meld een bug