Kate en William tonen pasgeboren prins aan de wereld: "Bedankt voor goede zorgen en warme wensen"

VTM
Kate Middleton (36), de vrouw van de Britse prins William (35), is vandaag bevallen van een zoon. Dat meldde Kensington Palace vanmiddag. Het is het derde kindje voor Kate en William, na George (4) en Charlotte (2). De wereldpers heeft vol ongeduld gewacht op de eerste beelden van de ouders en het prinsje. Rond 18.00u plaatselijke tijd (19.00u bij ons) was het dan eindelijk zover. 

Net als bij de geboorte van George en Charlotte presenteerden de twee hun kind op de stoep van het St. Mary's Hospital. De hertog en hertogin van Cambridge verschenen op de trap van het ziekenhuis, ruim vijf uur na de bevalling. Catherine zag er stralend uit in een felrode jurk met een kanten kraag. Haar pasgeboren zoon was gewikkeld in doeken en was nog niet heel goed te zien voor de massaal toegestroomde wereldpers en de Britse royaltyfans.

William en Catherine bleven niet lang staan. Na een paar minuten gingen ze weer naar beneden om korte tijd later weer naar buiten te komen, dit keer met hun zoon in een draagstoeltje. William reed zijn vrouw en derde kind daarna zelf naar huis. Het jongetje heeft nog geen naam. Naar verwachting wordt die ergens in de komende dagen bekendgemaakt.

Bekijk hier de eerste beelden: 

Photo News
Photo News
Photo News
REUTERS

Middleton beviel in de Lindo-vleugel van het St. Mary’s Hospital in Paddington (Londen), waar al de hele week honderden journalisten en fans kamperen. Ook prins George en prinses Charlotte zijn daar geboren. Kensington Palace liet enkele minuten voor het vertrek uit het ziekenhuis via Twitter weten dat het prinsje vanavond nog naar huis kon gaan. Catherine, de hertogin van Cambridge, en haar pasgeboren zoon mochten het St. Mary's Hospital in Londen verlaten. Prins William heeft Catherine en hun derde kindje naar Kensington Palace gebracht, maakte het paleis bekend.

Op Twitter bedankte Kensington Palace namens William en Catherine het ziekenhuispersoneel. "Ze wensen alle medewerkers van het hospitaal te bedanken voor de goede zorg en de behandeling die ze er kregen", klonk het. Ze willen ook iedereen danken voor de vele "warme gelukswensen" die ze al hebben ontvangen. 

Prins George en prinses Charlotte waren niet te zien tijdens het fotomoment, omdat zij net waren vertrokken. De twee andere kinderen van het paar kwamen deze namiddag kort langs in het ziekenhuis, maar waren inmiddels weer thuis. 

Goede gezondheid

Het kind werd om 11.01 uur plaatselijke tijd (12.01 uur onze tijd) geboren en weegt 3,826 kilogram. "Moeder en zoon verkeren in goede gezondheid, de hertog van Cambridge (prins William) was aanwezig", klonkt het op Twitter. Een naam is nog niet bekendgemaakt. 

(Lees verder onder de afbeelding)

Photo News

Familie verheugd

Traditiegetrouw werd er een officiële aankondiging geplaatst op het voorplein van Buckingham Palace.

(Lees verder onder de tweet)

De Britse koninklijke familie reageert verheugd op de geboorte. "Koningin Elizabeth, prins Philip, prins Charles en zijn vrouw Camilla, prins Harry en familieleden van het paar zijn blij met het nieuws", aldus Kensington Palace. Ook de Middletons, de familie van Kate, zijn blij met de komst van de baby. De baby is het zesde achterkleinkind van de Queen, en vijfde in lijn voor de Britse troon. 

(Lees verder onder de tweet)

Heel team

Kate werd al voor 6 uur met de eerste weeën opgenomen in het St. Mary's Hospital in Paddington. Iets na 08.20 uur (lokale tijd) werd bekendgemaakt dat Kate en William naar het ziekenhuis waren voor de geboorte van hun derde kind. Naar verluidt stond een heel team voor haar klaar in het ziekenhuis, waaronder gynaecoloog Guy Thorpe-Beeston en Alan Farthing, de gynaecoloog van de Queen. De twee dokters hielpen ook al bij Kate's eerdere bevallingen. 

George en Charlotte op bezoek

William had deze namiddag het ziekenhuis even verlaten om zijn kinderen George en Charlotte op te halen. De kleuters konden rekenen op applaus en gejuich toen ze met hun papa aankwamen aan St. Mary's. George en Charlotte hadden een kort bezoek gebracht aan hun mama en pasgeboren broertje. 

Pers en fans paraat

De Britse pers verwachtte een snelle bevalling. Bij haar eerste keer duurde het iets meer dan tien uur, maar prinses Charlotte werd amper 2,5 uur nadat Kate in het ziekenhuis aankwam geboren. Er werd al lang uitgekeken naar de komst van hun derde kind. Sommige fans kampeerden maar liefst 13 dagen voor het ziekenhuis in de hoop zo snel mogelijk een glimp te kunnen opvangen van de pasgeboren prins.

(Lees verder onder de video)

De hertogin heeft geen gemakkelijke zwangerschap achter de rug. Net als bij haar zoon en dochter had ze last van hyperemesis gravidarum, een ernstige vorm van ochtendmisselijkheid. Ze zag zich daardoor genoodzaakt om een tijdlang al haar afspraken te annuleren.

Terugblik

Kate en William na de geboorte van prinses Charlotte.
Photo News Kate en William na de geboorte van prinses Charlotte.37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique van beylen

  (roger) laat je beter op de hoogte brengen, die kinderen brengen ze zelf groot en die betalen ze ook zelf. Dus dat is helemaal niet kweken op de werkende mens, waar haal je zoiets

 • Steven Van Nieuwenberg

  Als je na 9 maand zwangerschap nog geen naam klaar hebt...

 • Rosanne Van Daele

  Verzuurde mensen allemaal ! Er is een kindje geboren en de ouders zijn gelukkig. Mag da ?

 • Lily liken

  Proficiat meiske voor U kleintje . Zonde van de rotte wereld waarin het zit .

 • Diana Van Leemput

  Mijn schoondochter stond vijf uur na de bevalling van haar derde kind eten te maken voor haar gezin! We moeten toch eten! Daar is dit in mijn ogen niks tegen!