BBC-journalist bekent live dat relaas over 'Royal baby' geen enkel nieuwsfeit bevat

Screenshot YouTube
Simon McCoy, een doorwinterde journalist van de BBC, staat al sinds vanmorgen aan het St.Mary's ziekenhuis in Londen waar Kate zonet bevallen is. Bij gebrek aan nieuws, gooide hij het lange tijd over een andere, onverwachte boeg en zei hij wat zijn collega's niet durfden. Zo viel er uiteindelijk toch nog iets te beleven voor de naar nieuws snakkende televisiekijkers.

Tijdens elk journaal deed de gerenommeerde verslaggever een stand-up voor het hospitaal. De nieuwsschaarste leidde bij veel collega's tot een hoop frustratie maar niet zo bij een ironische McCoy. Hij zei tenminste eerlijk waar het op stond.

Tijdens de korte interventies besloot de reporter steevast met: " Meer nieuws in de volgende journaals, ook al zal dat geen echt nieuws zijn want dat kan alleen maar van Buckingham Palace komen. Al zal dat ons niet tegenhouden om door te gaan met onze verslaggeving."

Kortom, de journalist hield ervan om de aandachtige kijkers up-to-date te houden met nieuwsfeiten die hij helemaal niet had. Zo liet hij ook optekenen: "Zolang de geboorte niet is bekendgemaakt, blijven wij verder speculeren over de bevalling, ook al beschikken we niet over de feiten."

Vermits de Hertogin van Cambridge vanmorgen in het ziekenhuis werd opgenomen, wachtte McCoy nog een lange avond en wellicht nacht in Londen. "God help ons indien dit een lange bevalling wordt", verklaarde de door de wol geverfde journalist niet onterecht met die wetenschap in het achterhoofd.