William en Kate laten baby zien

AFP
Prins William en hertogin Kate hebben vanavond voor het ziekenhuis in Londen hun zoontje voor de eerste keer aan de wereld laten zien. Het kersverse ouderpaar stapte vanavond om 20.00 uur Belgische tijd met de kleine prins buiten uit het ziekenhuis, waar de baby gisteren het levenslicht zag.

Honderden kijklustigen juichten hen toe, onder hen ook het ziekenhuispersoneel dat speciale plaatsen aan de hekken had gekregen. Sinds weken kampeerden cameramensen en fotografen voor de deur om de eerste foto van de derde in rij voor de Britse troonopvolging te kunnen maken. Ze spraken twee minuutjes met de wachtende reporters.

De bevalling van haar eerste kindje was heel emotioneel voor Kate. "Het was heel emotioneel. Iedere ouder kent dit gevoel."

"Gelukkig lijkt hij op haar"
Aanvankelijk hield Kate de baby vast, maar dan legde ze hem in de armen van William. "Het is een grote jongen en redelijk zwaar", zei William. "We zoeken nog steeds naar een naam". Beiden benadrukten steeds opnieuw hoe bijzonder het voor hen is om ouder te zijn. William liet tevens lachend weten dat zijn zoon "goede longen'' heeft. Kate stond glimlachend naast hem. De baby was gewikkeld in een witte deken. Het prinsje was rustig en bewoog zijn handjes. "Gelukkig lijkt hij op haar". Daarop moest Kate lachen.

Na het korte optreden verdwenen de drie terug in het ziekenhuis om de baby in een autozitje te plaatsen. Niet veel later reed William met zijn familie weg naar Kensington Palace.

GETTY
 
"Het is een grote jongen en hij is best zwaar"
Prins William
AFP
GETTY