Waarom Meghan Markle plots inspirerende boodschappen op bananen schrijft

AP/Photo News
Tijdens een bezoek aan een liefdadigheidsinstelling in het Britse Bristol is het bezoek van Meghan Markle met een opmerkelijke actie geëindigd. De hertogin van Sussex vroeg om een alcoholstift en schreef inspirerende woorden op bananen die bestemd waren voor sekswerkers. 

Harry en Meghan gingen langs bij One25, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet om sekswerkers van de straat te halen. Meghan heeft meegeholpen met het inpakken van maaltijdpakketten die later samen met warme kleding door de vrijwilligers aan de sekswerkers uitgedeeld gingen worden. Tijdens het inpakken vroeg de hertogin om een stift, waarmee ze voor de vrouwen lieve berichtjes op de bananen ging schrijven. “Je bent bijzonder”, “je bent dapper”, “je bent geliefd” en “je bent sterk” kwam er te staan op het fruit. De Britse royal hoopte zo de voormalige sekswerkers een hart onder de riem te steken.

Anna Smith, de CEO van de liefdadigheidsinstelling One25, was geëmotioneerd door Meghans idee. “Ze luisterde echt en ze hoorde hoe wij niet oordelen, maar gewoon willen helpen. Ze begreep onze visie helemaal”, zei ze tegen de Britse media. Het feit dat ze zo’n simpele handeling uitvoerde, die zoveel betekende voor de vrouwen in nood, vindt Smith prachtig.

De reacties op sociale media bleven natuurlijk niet uit. Op Twitter zijn honderden mensen verbaasd over het kleine maar veelzeggende gebaar. “Dat zie je niet zomaar eender welke royal doen, voor sekswerkers nota bene”, is de teneur. Al vroegen sommigen zich af of ze - gezien de vorm van een banaan - niet beter een ander stuk fruit had gebruikt om haar boodschap voor de sekswerkers op te noteren...
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Filiep Lapeire

    Waarschijnlijk krijgt ze geen ander speeltje en moet ze spijtig genoeg beroep doen op een banaan met tekst op geschreven om de aandacht te trekken dat ook in die hogere kringen iets ontbreekt.