Waarom Kate Middleton breekt met haar buurvrouw en beste vriendin

Rose Hanbury en Kate Middleton met prins William in de achtergrond.
Photo News Rose Hanbury en Kate Middleton met prins William in de achtergrond.
Ook in de hoogste kringen wordt er al eens gesmuld van een sappige roddel. Er blijven maar pikante verhalen opduiken over prins William (36) en zijn buurvrouw, lady Rose Hanbury (35). Dat is overigens niet zomaar een buurvrouw. Rose, die getrouwd is met de aristocraat David Rocksavage, werd lang als de beste vriendin van Williams echtgenote Kate Middleton (37) beschouwd. Maar dat is nu voorbij.

Het was de hoge adel in Engeland al eerder opgevallen: lady Rose Hanbury, die ooit een vrij succesvol fotomodel was, heeft een boon voor prins William. “Op recepties en galadiners merkt iedereen dat lady Rose na een tijdje altijd in de buurt van Wills opduikt’, weet een Engelse royaltykenner. “Zo gauw ze kan, legt ze echt beslag op zijne koninklijke hoogheid prins William’, aldus een medewerker van William en Kate. ‘Lady Rose durft dan zelfs lichamelijk te worden. De prins z’n arm aanraken, hem omhelzen, hem plagerig aaien... Velen vinden haar gedrag totaal ongepast. Ze flirt niet alleen met de prins maar ook met de grens van het toelaatbare.”

En nu zou de voortvarende lady die grens zelfs overschreden hebben. “Rose woont op een landgoed dat grenst aan Anmer Hall, het kasteel waar Kate en William geregeld het weekend doorbrengen”, aldus de royaltykenner. “Vaak duikt ze onaangekondigd bij hen op. En recent ook enkele keren toen Kate niet thuis was... Het personeel vindt dat vreemd. Want het is duidelijk dat lady Rose dan met voorbedachten rade op bezoek gaat bij William. Als goeie vriendin van Kate wist Rose altijd wanneer Kate om de één of andere reden niet op Anmer Hall was. Soms bracht de ‘buurlady’ dan een hele middag bij William door, en hij weet haar gezelschap doorgaans wel te appreciëren.”

Intiem feestje

De prins ziet naar verluidt geen kwaad in zijn goeie verstandhouding met lady Rose. Maar heel wat anderen keuren één en ander ten zeerste af. Sinds kort ook Kate, door een nieuw incident... Lady Rose nodigde William recent uit op een intiem feestje bij haar thuis. Daar zouden ook gemeenschappelijke vrienden zijn. Maar wie zeker níet kon komen: de echtgenoot van Rose en de echtgenote van prins William. Kate was toen in het buitenland...

Rose Hanbury en Kate Middleton
Photo News Rose Hanbury en Kate Middleton

“Die invitatie, dat was echt not done”, aldus een personeelslid op Anmer Hall. “De bedoelingen van lady Rose lagen er vingerdik op. Eens de andere gasten weg zouden zijn, wilde ze privé-tijd met de prins.” William ging niet op de uitnodiging in. Hij vond het blijkbaar ook niet kunnen. En sindsdien is Rose haar goeie vriendin Kate kwijt. Want zij heeft uiteraard van die invitatie gehoord en wantrouwt lady Rose nu echt wel. Kate heeft haar naar verluidt laten weten dat ze bij haar man moet wegblijven. Of deze lady dus écht jaagt op William of simpelweg te familiair deed tegen hem: ze is sowieso uit de gratie gevallen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Geert Van de Moortele

  William heeft dit geleerd van zijn ouders.Een scheve schaats blijft een schaats op het ijs.

 • Hennie Brugman V Leeuwen

  Zeer triest vind haar erg simpatiek .

 • Loesje Vranken

  Haha zo begint het meestal, met uw beste vrienden. Zeer herkenbaar voor velen die een scheiding mee gemaakt hebben.

 • Rudolf Jacobs

  hij zal wel beter weten zeker ,trouwens gelukkig weet de pers en de media niet alles en moeten ze zich hier niet mee moeien,dat ze maar rond die amerikaanse rondlopen nu met haar dwingelandij van een amerikaanse kinder opvoedster zegt ook genoeg aan het engels hof en de engelse zelf,

 • Albert Hessens

  Kate ... wat een stijlvolle klassevrouw ... Laat je niet vangen William ...