Exclusief voor abonnees

Waarom de koninklijke familie zoveel van zichzelf blootgeeft

De heren strak in het donkere pak, de dames zomers fleurig: zo presenteerde onze koninklijke familie zich op de nationale feestdag aan haar onderdanen. Vlnr: Gabriël (15, let op zijn gips!), Elisabeth (17), Mathilde (46), Filip (59), Emmanuel (13) en Eléonore (11).
REUTERS De heren strak in het donkere pak, de dames zomers fleurig: zo presenteerde onze koninklijke familie zich op de nationale feestdag aan haar onderdanen. Vlnr: Gabriël (15, let op zijn gips!), Elisabeth (17), Mathilde (46), Filip (59), Emmanuel (13) en Eléonore (11).
Kroonprinses Elisabeth die meer en meer in beeld komt - al dan niet op high heels - of Filip die hippe kitefilmpjes van zichzelf post: het is geen fris windje dat door het paleis waait, maar een royale bries. "Pure marketing", zegt royaltywatcher Mario Danneels. "De monarchie moet populair blijven om te overleven. En hoe menselijker onze royals zich tonen, hoe meer krediet ze krijgen."

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Leno Gerard

  Liever 1 koning die t echt goed meent met ons dan 500 prutsers die alleen maar hun zakken willen vullen met ons geld

 • Souad Hsini

  Amai zeg, da sijn mooie kinderen.

 • Gianfranco Canalis

  In feite heeft hij gelijk en trekt hij het zich niet aan van al dat Koninklijk gedoe en show, wel zou hij een beetje meer respect mogen hebben tegenover de oud-strijders die daar aanwezig waren.

 • paul van de velde

  Af voeren heel dat circus.

 • Johan Balcaen

  Doe maar eens goed voor de zagende, klagende en steeds maar commentaar gevende mensen en journalisten! Waar is ons warm en behulpzaam land naar toe. Ongelofelijk, iedereen heeft het hier goed dat ze alleen maar nog te klagen en te zagen hebben.