Vriendin van Meghan bevestigt: “Het was altijd al haar plan om de UK te verlaten”

Meghan Markle.
Photo News Meghan Markle.
“Het was altijd al het plan van Meghan om los te breken van de koninklijke familie.” Dat vertelt een vriendin van de hertogin aan Daily Mail. Harry en Meghan zouden ook al op zoek zijn naar een permanent verblijf in Canada. 

Na het crisisberaad over de toekomst van prins Harry en Meghan maandagavond liet Queen Elizabeth weten dat er een overgangsperiode komt waarin het koppel afwisselend in Canada en het Verenigd Koninkrijk gaat wonen. “Harry en Meghan hebben duidelijk gemaakt dat ze niet meer afhankelijk willen zijn van openbare middelen. Dit zijn complexe zaken die we moeten uitwerken. De definitieve beslissingen worden in de komende dagen genomen”, klonk het. 

Volgens een vriendin van Meghan zou ze echter niet meer van plan zijn om in het Verenigd Koninkrijk te gaan wonen. “Het is altijd haar bedoeling geweest om de UK te verlaten en samen met Harry haar eigen imperium op te bouwen”, vertelt ze in Daily Mail. “Ze wil Archie daar niet opvoeden en wil ook niet steeds heen en weer reizen. Natuurlijk zal ze op bezoek blijven komen, maar daar is ook alles mee gezegd.”

De vriendin stelt bovendien dat Harry en Meghan op zoek zijn naar een ’permanent verblijf’ in Canada. “Ze zei dat ze graag een landhuis in Whistler wil, net buiten Vancouver. En een huis in Toronto.” De bron is er bovendien zeker van dat al haar wensen uit zullen komen. “Meghan krijgt wat ze wil”, zegt ze stellig. “Ze wil miljoenen verdienen en dat zou haar nooit lukken als ze niet samen met Harry een drastisch besluit zou nemen.”

Mentale gezondheid

Ook de gezondheid van Meghan zou volgens Britse media hebben meegespeeld in de keuze om een stap terug te doen. In oktober vorig jaar maakte de hertogin van Sussex al duidelijk dat het niet goed met haar gaat. In de documentaire ‘Harry & Meghan: An African Journey’ vertelde ze openhartig aan journalist Tom Bradby hoe ze worstelt met haar nieuwe leven als royal en moeder. “Het is moeilijk. Ik denk niet dat iemand dat echt kan begrijpen. Mijn Britse vrienden geloofden zelfs dat ik niet verder moest met Harry, omdat de Britse roddelbladen mijn leven zouden verpesten. Als Amerikaanse was ik erg naïef en snapte ik het niet. Het is ingewikkeld.”

Volgens Britse media zou het leven op Buckingham Palace haar op het randje van een zenuwinzinking hebben gebracht, waardoor ze hun plannen om zich terug te trekken versneld zouden hebben. Dat zou ook de reden zijn waarom de twee werd toegestaan meer tijd in Canada door te brengen: Meghan zou hier beter in haar vel zitten.

Vorige week vertrok Meghan al naar Canada met zoontje Archie: 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • monique bolen

  Het is een actrice hé en heeft alles goed uitgekiend vooraf , een grote vis aan de haak slaan voetballer was het doel maar een prins was nog beter alleen had ze niet gedacht dat dit voordelen maar ook plichten met zich meebrengt, nu wil ze natuurlijk munt slaan uit hun status als Royal maar weer de voordelen en niet de lasten.

 • Sara Delaere

  Een vriendin?? Een goeie (echte)vriendin zal het zeker niet zijn,die doen zoiets niet! Ze zal wel dik betaald geweest zijn als ze al bestaat..? Jaloersheid is ook een ziekte. Ik wens hen alvast het allerbeste en veel geluk samen.

 • Luc Desmet

  Men pleegt karaktermoord op Meghan. Zelfs haar bloedeigen familie. Je zou voor minder wegvluchten. En deze "vriendin" die geciteerd wordt? Waarschijnlijk bestaat ze niet eens. Hou nu toch eens op.

 • Fons Dewaele

  Deze roddel zoals ereen paar aanhalen, was al zeer duidelijk, ook zonder de toedracht van haar vriendin. Meghan is in mijn ogen niet de juiste voor Harry. Zijn ogen zullen wel open gaan, alhoewel het een beetje laat is om wakker te worden. Zij past gewoonweg niet in deze familie.

 • Dieter De Boey

  Goed toneel gespeeld ja, heeft dit al van voor ze getrouwd zijn in haar hoofd. Ze heeft iedereen goed bespeeld.