Vreugde in Verenigd Koninkrijk: prins William en Kate verwachten derde kindje

William en Kate met prins George en prinses Charlotte.
Kensington Palace William en Kate met prins George en prinses Charlotte.
Kate Middleton (35) en prins William (35) zijn in verwachting van een derde kindje, dat heeft het Britse koninklijke paleis gemeld.

Kensington Palace maakte vanochtend bekend dat Kate zwanger is van haar derde kindje. De hertogin van Cambridge (de officiële titel van Kate) had al haar afspraken geannuleerd, omdat ze opnieuw lijdt aan een ernstige vorm van ochtendmisselijkheid (hyperemesis gravidarum). Ze kreeg de aandoening ook bij haar vorige zwangerschappen. "De hertogin verblijft in Kensington Palace en krijgt daar de beste zorgen toegediend", klinkt het in de aankondiging. "De koningin en beide families zijn in de wolken met het nieuws."

Het is het derde kindje in de koninklijke familie. Prins George is intussen vier jaar oud, prinses Charlotte is twee. Het jongetje of meisje, dat ergens begin volgend jaar geboren zal worden, zal een vijfde plaats krijgen in lijn voor de troonopvolging. Voor koningin Elizabeth II wordt de toekomstige prins(es) haar zesde achterkleinkind.

In welke maand het kind geboren wordt, is niet bekendgemaakt, maar het paleis meldt wel dat Kate "nog geen buikje heeft".afp
AFP
afp
afp21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Didi Verstrae

  Ik vind dat nu eens een voorbeeldig koppel!

 • Kounthea Van Esbroeck

  Laat het Engelse prinsenpaar toch gelukkige zijn. Of dat nu 10 of 3 kinderen zijn. Het is nog altijd het huwelijk van Kate en William en wij kunnen daar niets aan veranderen. Trouwens het Belgisch koningshuis heeft toch ook 4 mooi opgroeiende kinderen. Een geboorte van een baby'tje is toch iets om vreugdevol naar uit te kijken Proficiat Kate en William met jullie 3de kindje, ook het 3de kindje gaan een wonderkind zijn.

 • Sarah Vandeurzen

  Kate heeft bij haar vorige twee bevallen zelf enkele maanden van het toneel verdwenen omdat ze geen nanny wilden en ze deed mooi alles zelf, ook vieze pampers. Waarom zou een hertogin geen liefdevolle moeder zijn?

 • Jeanne Sterken

  Wat kunnen mensen toch zeiken laat ze ook het geluk van een gezin hebben over andere mensen lopen ze toch ook niet te zeiken als die meer kinderen willen William en Kate gefeliciteerd met jullie derde kindje

 • Anissa Anissa

  Zo ist makkelijk kindjes maken met een heel leger achter u die je steunt.