Visagist van koningin Mathilde verhoord in onderzoek naar diefstal kroonjuwelen

Maria Teresa van Luxemburg en koningin Mathilde.
Photo News Maria Teresa van Luxemburg en koningin Mathilde.
De visagist van koningin Mathilde is gisteren een hele dag verhoord in het onderzoek naar de diefstal van een deel van de Luxemburgse kroonjuwelen. J.V. mocht na de ondervraging naar huis, schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. 

De gebrevetteerde hofleverancier werd maandag op vraag van het Luxemburgse gerecht in Brussel opgepakt. Luxemburgse speurders waren speciaal naar Brussel afgereisd om het verhoor van J.V. bij te wonen. Zij zoeken de dief die eerder dit jaar juwelen ontvreemd heeft in het paleis van groothertog Hendrik en zijn vrouw Maria Teresa in Luxemburg Stad. De diefstal ging niet gepaard met braak, waardoor de speurders ervan uitgaan dat een bevoorrecht bezoeker van het paleis de feiten gepleegd heeft of daarbij geholpen heeft.

J.V. kwam in de kijker van de Luxemburgse rechercheurs, omdat hij naast koningin Mathilde, koningin Paola en prinses Claire ook de vrouwen schminkte op het huwelijksfeest van de Luxemburgse erfprins Willem en de Belgische prinses Stéphanie in 2012. Ook het sporenonderzoek bracht elementen aan het licht waarbij J.V. maandag uitleg moest geven. De visagist ontkent naar verluidt dat hij bij de juwelendiefstal in Luxemburg betrokken is. Na verhoor mocht hij huiswaarts keren. Het onderzoek loopt ondertussen voort.

“Het parket van Luxemburg bevestigt dat het hof van de Groot-hertog op 22 juni 2017 een klacht heeft ingediend over de diefstal van een aantal juwelen en dat er een gerechtelijk onderzoek loopt”, zegt Diane Klein, woordvoerster van het Luxemburgse gerecht. “In het kader van dat onderzoek is een rogatoire commissie uitgevoerd in Brussel, waarbij één persoon door Brusselse en Luxemburgse speurders verhoord is, zonder dat die persoon evenwel onder aanhoudingsbevel werd geplaatst.” Het Brusselse parket geeft geen commentaar over het onderzoek en kan alleen bevestigen dat er een rechtshulpverzoek is uitgevoerd en dat niemand onder aanhoudingsbevel is geplaatst.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Fonz Ooms

    En die 2 miljard euro bij het FOD ? Wordt daar ook nog naar gezocht ? Of is Van Rossum daarmee weg ?

  • gustaaf carpels

    Allee ik vermoed dat kroon juwelen wel goed beschreven worden en ze verscheidenen foto's Van deze juwelen zullen hebben zeker dus ze verkopen word een moeilijke zaak dus degene die ze heeft gestolen moet al goede connecties hebben in het zwarte circuit

  • Rudolphe V.DeBaere

    Liggen die juwelen daar dan zo voor het grijpen ?