VIDEO. Prins William belooft dat hij zijn kinderen zal steunen als ze holebi blijken te zijn

Prins William is dol op zijn kinderen, en hij zal dat nog altijd zijn als ze later op hetzelfde geslacht blijken te vallen. Dat verklaarde hij tijdens een recent bezoek aan een LGBT-organisatie.

Prins William deed de uitspraak tijdens een bezoek aan The Albert Kennedy Trust, een organisatie die voor LGBT-rechten vecht. “Ik zou er totaal geen probleem mee hebben als één van mijn kinderen uit de kast komt”, klonk het. Prins William, de hertog van Cambridge, heeft drie kinderen samen met zijn vrouw, Katherine Middleton: George (5), Charlotte (4) en de kleine Louis (1). 

Het is niet de eerste keer dat de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk zijn steun voor de LGBT-gemeenschap uitdrukt. In 2016 was hij de eerste Britse royal ooit die op de cover van het gay-magazine ‘Attitude’ stond. Hij ging akkoord met de shoot omdat hij zijn zegje wilde doen over het pesten van homoseksuele personen. “Niemand zou lastiggevallen mogen worden vanwege zijn of haar geaardheid”, meende hij. Hij was trouwens ook de eerste royal die The Albert Kennedy Trust bezocht. 

“We zijn enorm vereerd met zijn bezoek”, klinkt het bij de organisatie. “Het was de eerste keer dat een Britse royal een LGBT-organisatie bezocht. Een mijlpaal!” 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul lemmens

  wat je allemaal moet zeggen om toch maar goed over te komen bij de bevolking

 • Lucienne Claes

  Heel mooi en menselijk van Prins William. Ieder mens welke geaardheid, hij of zij ook mag hebben, verdient van iedereen respect. We zijn allemaal mensen. We leven in de 21ste eeuw, het wordt de hoogste tijd dat het taboe rond andere geaardheden verbroken wordt

 • Frank Kerstens

  Gedurfd moet ik zeggen. Hopelijk volgen er nog velen die hun voorbeeld volgen.

 • roger reniers

  Ik kan alleen maar zeggen,"mooi-mooi-mooi " !!! Toch nog iemand met gezond verstand !!!