VIDEO: "Koning Filip, wij willen u leren kennen"

Poolhert
Een Antwerps duo achter het productiehuis Poolhert probeert via een online filmpje contact te leggen met koning Filip. Hun doel: een intiem portret maken van de man die schuil gaat achter de koning.

Het Antwerpse productiehuis Poolhert heeft wel een heel ambitieus plan vooropgesteld. Oprichtsters Marie De Hert en Ellen Pollart willen een documentaire maken over koning Filip. "Geen formeel gedoe maar een documentaire over de mens achter de koning. Wat doet de koning op een gewone zondag? Speelt hij met zijn kinderen? Gaat hij bootje varen in het park? Of doet hij ook gewoon de strijk?," vraagt Marie zich af. Het idee ontstond aan de ontbijttafel toen beide dames het over de koning hadden. "Hoe we op dat onderwerp zijn gekomen, dat weet ik niet meer," lacht Marie, "maar we merkten een fascinatie voor onze koning. Zou het niet geweldig zijn om een aantal weken met hem op te trekken en alle formaliteiten en regeltjes over boord te kunnen gooien?" 

Het mag dan wel een naïeve droom klinken, het moet de twee maar eens lukken. "Ik denk dat het iets uniek zou zijn voor Europa, misschien wel de wereld," klinkt het hoopvol. Marie en Ellen hebben ondertussen een filmpje gemaakt waarin ze zich richten tot koning Filip. "We hopen dat het filmpje viraal gaat en dat het op een of andere manier bij de koning belandt. Als dat niet lukt, hebben we nog een tweede filmpje achter de hand," aldus de documentairemaakster. Ondertussen heeft het filmpje al zo een 50.000 mensen bereikt.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Karl Huysmans

  Ik heb met deze mens en zijn familie niet de minste zaken. Wat hij eet?wat hij doet???? Weet ik allemaal niet. Wat hij mij (ons) kost weet ik wel.VEEL te VEEL.

 • guido taens

  Ik ook , zelfde figuur,zelfde taal,even oud,maar een schandalig laag loon tov mijn evenbeeld,ik stel helemaal niets voor en ons opperhoofd !!!!!!!!!!!!!!!!!!! .

 • Peter Linthout

  Leer ze kennen en hou ze

 • Guy De Troyer

  Die twee gaan dus voor Tante Terry spelen 'klein klein koninksken ... ' Jongens dat gaat NOOIT bewaarheid worden in de kontekst dat jullie dat willen doen en zien. Vergeet het 'for ever and ever' bovendien plastiek dat leeft en praat niet, gebruik nu toch eens jullie verstand.