VIDEO. Autistische man (28) steelt show tijdens staatsbezoek in bevroren Canada: "Ik houd van Belgische koekjes"

BELGA
Dylan, een autistische man van 28, stal vandaag de show tijdens het staatsbezoek in Toronto. Filip en Mathilde kregen een hockeyshirt, een football én zijn naamkaartje. "Ik houd van Belgische koekjes!"

Het was een moeilijke reis van Ottawa naar Toronto. Het vliegtuig van de Belgian Air Force moest eerst uitgebreid ijsvrij gemaakt worden. Geen enkel risico werd genomen voor de vlucht naar Toronto.

In het parlement van Toronto stond Dylan Atack, een man met autisme, de vorsten op te wachten. Hij is een beroemdheid in Canada. Hij ontmoette al de Queen, prins Harry en hij is een goede vriend van premier Trudeau. Dylan heeft vier baantjes. "Ik wil bewijzen dat mensen met autisme ook iets kunnen bereiken als ze zich een doel in het leven stellen."

BELGA

Hij wilde dolgraag koning Filip en koningin Mathilde ontmoeten. De Belgische ambassade in Ottawa fikste het. "Ik houd van België. Het is een mooi land. Wat ik weet van de koning en koningin? Het zijn vriendelijke mensen."

In het parlement van Toronto stond Dylan met een ruiker bloemen in de hand onze vorsten op te wachten. Filip en Mathilde kregen shirts van de Bulldogs en de Tigercats, de twee clubs waar Dylan voor werkt. De man overdonderde de vorsten met zijn kennis van ons land. "Ik houd van de koekjes. En de chocolade. En de wafels." Bij het afscheid toverde hij zijn visitekaartje tevoorschijn: "Bel me maar als je me nodig hebt."

BELGA
BELGA16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • valere vermeulen

  Daar staat weer maar 1 kapstok tussen!

 • ka Van der Linden

  Schoon hé Hare Majesteit haar hoedje. één woord daarvoor : superklasse !! Zo moesten er meer zijn.

 • Peggy Geerts

  Fantastisch ! Eindelijk laat een land eens zien dat mensen met autisme ook meetellen in de maatschappij en inderdaad zoals hij zelf zegt , iets kunnen bereiken in hun leven als ze een bepaald doel voor ogen hebben . Communicatief is het niet altijd even makkelijk voor hen om begrepen te worden en voor ons om hen te begrijpen , maar wij kunnen nog heel veel leren van hen .

 • Johan Billiet

  Liever dit koningspaar dat "in opdracht" van de Belgische economie in het buitenland enerzijds deuren opent voor de Belgische industrie en anderzijds "goodwill" creëert ten voordele van ons land dan een gewone Belgische politicus à la Berlusconi. Dit zijn zeker geen snoepreisjes en wellicht dankzij hun kunnen de bedrijven waarvoor criticasters zoals Leen, Jaques, Eddy werken, wellicht hun activiteiten uitbreiden en meer jobs creëren...

 • geert calu

  en voor wie doen ze dat, een handelsmissie, wie is er allemaal mee, heb onze minister-president ook al gezien op de foto's(op wie zijn kosten is da?), waarom meereizen als men de koning weg wil, van hypocrisie gesproken