Vader Meghan Markle ontdaan door kritiek op zijn dochter: "Dit verdient zij niet!”

Reporters/RV - Fotomontage HLN
Thomas Markle (74) heeft het moeilijk met de vele kritiek die zijn dochter Meghan deze dagen in de Britse pers krijgt. De hertogin, die al maanden geen contact meer heeft met haar vader, is volgens Thomas helemaal niet zo moeilijk als ze wordt afgeschilderd. “Ze verdient het niet”, zei Thomas tegen The Sun. “Ik denk dat ze nog niet eens een derde doet van de dingen waarvan ze wordt beschuldigd.”

De Britse tabloids hebben het de laatste tijd gemunt op Meghan, die is omgedoopt tot ‘duchess difficult’. De Amerikaanse zou divagedrag vertonen, haar personeel wegjagen met haar veeleisende gedrag en ruzie hebben met schoonzus Kate. Die laatste zou in tranen zijn uitgebarsten door toedoen van Meghan. “Daar geloof ik helemaal niks van”, reageerde Thomas dit weekeinde op de geruchten. “Ik denk dat Kate veel sterker is dan dat. Ze is de moederheld, zo zwak kan ik haar niet zien.”

Thomas is ervan overtuigd dat zijn dochter “er niet op uit is om iemand te kwetsen”. “Ik moet weten wat er in godsnaam aan de hand is en waarom dit gebeurt. Ik moet weten waarom ze er elke dag zo van langs krijgt.” Een kans om het Meghan te vragen, heeft Thomas echter niet. Hij heeft sinds Meghan in mei haar jawoord gaf aan prins Harry geen contact meer met zijn dochter of haar schoonfamilie. “Ik kan haar niet bellen en vragen: wat speelt er? Hoe kan ik helpen?”

Boek

Waarom hij wordt doodgezwegen door zijn dochter, is voor Thomas nog steeds een raadsel. “Ik ben een goede vader geweest, ik heb niets verkeerd gedaan”, aldus Thomas, die het met de paparazzi op een akkoordje gooide en naar verluidt woedend de hoorn op de haak smeet toen Harry hem belde. “Er zijn moordenaars die negentien mensen doden en nog steeds bezoek krijgen van hun dochter in de gevangenis. Het is onbegrijpelijk dat Meghan me zo behandelt.”

Hoewel zijn contact met de pers de Britse koninklijke familie waarschijnlijk een doorn in het oog is, is Thomas niet van plan zijn mond te houden. Sterker nog, hij wil een boek schrijven over Meghans jeugd. “Ik kan niet zwijgen omdat door hen miljoenen mensen mij en mijn familie bekritiseren. Er is niemand die voor mijn familie opkomt, dus moet ik dat doen.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Severien De smedt

  Houd die idioot nu nooit op??? Heb echt medelijden met meghan heb zo maar een pa....

 • Jan Gielen

  Dit is toch heerlijk leesvoer van de tabloids en de weekbladen. Wat moet je anders doen als je bij de kapper of de afhaal-Chinees zit te wachten. Iedereen smult ervan en het is goed voor de oplage. Laat maar komen die onzin.

 • veerle roobaert

  Toffe pa! Ze mogen het verhaal nog zelf kiezen ook zeker? Hoe ge u eigen kind zo kunt belachelijk maken in ruil voor geld! Het vergif van de mensheid!

 • Wannes Vandevelde

  Hij had van in het begin z'n snavel moeten houden, dan was het zover niet gekomen. En nu zou hij haar willen helpen. Zulke pathologische narcisten stellen zichzelf nooit in vraag, maar vinden dat de anderen hen altijd onrecht aandoen. Zulke mensen kan/moet je nooit geloven. Verschil met haar moeder kan niet groter zijn, en die maakt wel deel uit van haar leven.

 • Sharon Vandewaetere

  Die vent staat toch graag in de belangstelling hé. De ene keer maakt hij haar zwart en nu is hij helemaal gedraaid met de wind. Attention seeker