Twitter reageert massaal op het overlijden van Fabiola

PHOTO_NEWS
Twitter reageert massaal op het overlijden van koningin Fabiola. De steunbetuigingen van politici en andere bekende Vlamingen stromen binnen. We geven u hieronder een overzicht van wat er leeft op het internet.

"Koningin Fabiola heeft meer dan een halve eeuw Belgische geschiedenis gekleurd met haar voluntarisme, haar engagement en haar steun voor koning Boudewijn." Dat zegt MR-voorzitter Oliver Chastel in een reactie op het overlijden.

Volgens Rudy Demotte, minister-president van de Franse gemeenschap, zal de koningin gemist worden in de culturele milieus. Fabiola was volgens Demotte bezeten van cultuur en muziek. "Ze was een dame met een hart, met een grote trouw en engagement." Volgens Waals minister-president Paul Magnette wordt de pagina van een lange en belangrijke periode in de geschiedenis van het land omgedraaid met het overlijden. Hij noemt haar de eerste koningin van het federale België.

Ook Brussels minister-president Rudi Vervoort maakt zijn medeleven over aan de koninklijke familie. Hij onthoudt een koningin die bijzonder werd geapprecieerd door de Belgische bevolking.

Oliver Paasch, minister-president van de Duitstalige gemeenschap, herinnert zich dat de koningin en haar echtgenoot bijzonder waren begaan met de Duitstalige bevolking. De koningin sprak vloeiend Duits, stelt de minister-president. Voormalig minister-president Karl-Heinz Lambertz herinnert zich het vermogen van de koningin om contact te leggen met uiteenlopende personen, onder wie bijvoorbeeld ook gehandicapten.