Tweeling van prins Laurent doet eerste communie

De prinsjes Aymeric en Nicolas, de zonen van prins Laurent en prinses Claire, hebben vandaag hun eerste communie gedaan. Dat gebeurde in de Sainte-Catherine de Bonlez-kerk in Chaumont-Gistoux, de gemeente in Waals-Brabant waar de ouders van Claire wonen.

Naast prins Laurent en zijn echtgenote prinses Claire, woonden ook koning Albert en konining Paola en koning Filip en zijn kinderen de dienst bij. Koningin Mathilde en prinses Astrid hadden andere verplichtingen. Voor prins Laurent was het een van de eerste keren dat hij weer in de openbaarheid verscheen na zijn recente gezondheidsproblemen. In maart belandde Laurent in het ziekenhuis, waar hij enkele weken opgenomen bleef voor een zware longontsteking.

De mis werd voorgegaan door de priester van de parochie, Willy Gettemans, en door père Guy Gilbert, een vriend van de familie.

Ook de pers was aanwezig, ook al hadden de journalisten geen toegang tot de kerk zelf, zegt Pierre-Emmanuel de Bauw, de woordvoerder van het Paleis. "Op vraag van de parochie en zoals voor elke andere communie, was er maar één fotograaf in de kerk, die foto's nam van alle communicanten", aldus de Bauw.