Toekomst onzeker voor Spaanse prinses Cristina

EPA
Hoe moet het nu verder met prinses Cristina (53)? Die vraag stellen de Spaanse media nadat haar man Iñaki Urdangarin (50) in hoger beroep is veroordeeld tot vijf jaar en tien maanden celstraf.

De zus van koning Felipe is al bijna acht jaar uit de gratie bij de koninklijke familie, die met name na het aantreden van Felipe als koning in 2014 maximale afstand bewaart tot de prinses en haar voor onder meer fraude, witwassen en belastingontduiking veroordeelde echtgenoot. Felipe ontnam zijn zus de titel 'hertogin van Palma' en drong hardnekkig bij haar aan om haar aanspraken op de Spaanse troon op te geven. Cristina, die gelooft in de onschuld van Iñaki, heeft hardnekkig geweigerd, maar is sinds de eerste strafrechtelijke onderzoeken begonnen wel met haar gezin uitgeweken naar Genève, ver weg van de Spaanse media. Daar is de prinses, die woensdag 53 jaar wordt, broodwinnaar voor het gezin.

(lees verder onder de foto)

Iñaki Urdangarin, de man van Cristina, is in hoger beroep is veroordeeld tot vijf jaar en tien maanden celstraf voor onder meer fraude, witwassen en belastingontduiking.
EPA Iñaki Urdangarin, de man van Cristina, is in hoger beroep is veroordeeld tot vijf jaar en tien maanden celstraf voor onder meer fraude, witwassen en belastingontduiking.

Vraag is of zij dichterbij Spanje gaat wonen wanneer Iñaki (50) achter de tralies verdwijnt, zodat gevangenisbezoek makkelijker is. Het is nog niet bekend waar hij zijn straf moet uitzitten en of hij misschien nog even respijt krijgt door beroep aan te tekenen bij het Constitutioneel hof.

Vrienden van Cristina maken zich zorgen om haar gemoedstoestand, al laat ze naar buiten toe niets blijken van haar emoties. "Zo is ze opgevoed", meent de krant El País.
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • annette hermens

  achter de bühne zal er heus wel een regeling getroffen zijn, ze zal van de honger niet omkomen en die vent krijgt in de bak ook 3 maaltijden per dagen, berouw komt na de zonde ...

 • dominique van beylen

  voor die vrouw zal dat erg zijn, prinses of niet, akkoord ze zal geen honger lijden, maar haar situatie wordt uitgesmeerd over gans de wereld, niets privacy, veel mensen die er nog plezier in hebben, neen, dat is plezier met het leed van iemand anders, laag bij de grond,

 • Paul De Mol

  Ja, erg zeg. Ze zal waarschijnlijk naar een opvangcentrum voor daklozen moeten.

 • Juliaan Van Reeth

  "broodwinnaar voor het gezin" !? Heeft dat kind ooit gewerkt?

 • Marc Spandel

  Dit is maar een 'prinses' hé! Belgische politici die o.a. in het Europees parlement zitten zijn dus méér waard dan een prinses en mogen 'NIET' gestraft worden voor allerlei grote fraudegevallen, zeker als ze getrouwd zijn met de rechterlijke macht.